Leren zwemmen is LEUK!

Zwemschool Calluna

Zwemschool Calluna wil kinderen snel vertrouwd laten worden met het water, de groep en de zwemonderwijzer. Een kind leert immers het beste in een fijne, vertrouwde omgeving. Op een speelse manier leert uw kind om vertrouwd te raken en zich veilig te voelen in en om het water. Wanneer dat gevoel bereikt is, wordt er begonnen met het eigen maken van de verschillende vaardigheden en zwemslagen. Dit gebeurt allemaal in kleine groepen van ongeveer tien kinderen. Kinderen leren van elkaar, door naar elkaar te kijken, elkaar na te doen en elkaar te helpen. Daarom leren kinderen bij zwemschool Calluna samen zwemmen. Soms voeren zij individueel een opdracht uit, op andere momenten wordt er in kleine groepjes gewerkt of er wordt met het hele groepje geoefend.

 

Nederland…een waterrijk land!

Wanneer is mijn kind aan zwemles toe?

In ons waterrijke land is de zwemvaardigheid van kinderen belangrijk voor hun eigen veiligheid. De keus om uw kind te leren zwemmen is dan ook aan u als ouder/verzorger. In Nederland is het gangbaar dat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met zwemles beginnen. Bij de receptie van zwemschool Calluna kunt u uw zoon/dochter inschrijven voor zwemles vanaf vier jaar. Vanaf dat moment kan uw kind opgeroepen worden voor zwemles, afhankelijk van de vrijgekomen plaatsen in de witte groep.

Hoe ziet het zwemlestraject eruit?

Bij zwemschool Calluna werken we met niveaugroepen. Alle kinderen doorlopen deze verschillende niveaugroepen individueel. De niveaugroepen hebben een eigen kleurcode. Alle kinderen krijgen bij de kassa voor aanvang van de zwemles een polsbandje met de kleurcode van hun groep mee. Het polsbandje wordt gedragen aan de dominante pols (dit is de hand waarmee uw kind schrijft). Na het omkleden worden de kinderen in de kleedkamer van hun kleurcode opgehaald.
Alle kinderen zwemmen in de groep van hun eigen kleurcode, nooit in een andere groep.  De polsbandjes worden aan het einde van de les door de eigen badjuf- of meester ingenomen.
Benieuwd naar de verschillende niveaus? klik hier.

Wilt u in contact komen?

Als u een vraag heeft over de vordering van uw kind kunt u deze stellen tijdens ons telefonisch spreekuur op maandagochtend van 10:00 – 12:00 uur en donderdagavond van 20:00 – 21:00 uur
Kunt u op deze tijden niet? Dan kunt u altijd een e-mail sturen naar zwemschool@interactie-ermelo.nl en wij beantwoorden uw vraag dan zo snel mogelijk.

Voor de zomer en kerstvakantieperiode wordt één ouder/verzorger uitgenodigd om met hun kind mee te zwemmen. Enerzijds om te ervaren welke aanwijzingen de zwemonderwijzer geeft en hoe uw kind daar mee omgaat, anderzijds om tips mee te krijgen om met uw kind in de komende vakantieperiode te oefenen. Zo kunnen zowel de ouders/verzorgers als de zwemonderwijzer op dezelfde manier met de oefenstof bezig zijn. Tijdens de meezwemlessen is het niet toegestaan om andere kinderen mee de zwemzaal in te nemen.

Wist u dat…

  • Elke zwemles 40 minuten duurt en in groepen van ±10 kinderen plaatsvindt?
  • Kleur niveaus rood, blauw en groen ±12 kinderen heeft?
  • Uw kind een wit naamstripje krijgt die op de voorkant van de zwemkleding moet? Deze ontvangt u in uw welkom pakket. Als deze eraf is, komt dan een nieuwe halen.
  • Uw kind bij ziekte voor aanvang van de les afgemeld moet worden?
  • Alle zwemlessen vervallen tijdens de reguliere basisschoolvakanties in Ermelo?
  • U door middel van onze nieuwsbrief, website en informatie bij de balie op de hoogte wordt gebracht van belangrijk nieuws?

Lees hier onze algemene voorwaarden voor de zwemlessen van zwemschool Calluna.

Zwemschool

Zwemschool

Leren zwemmen met een toverpakje aan!
Zwemschool

Wij vinden survival de basis!
Zwemschool

Je bent nooit te oud om te leren zwemmen!

Nieuwsbrief