Leren zwemmen is LEUK!

Zwemschool

Bekijk de algemene maatregelen voor zwemlessen in coronatijd.

Procedure bij een positief geteste lesgever of leskind

Interactie zwemschool wil kinderen snel vertrouwd laten worden met het water, de groep en de zwemonderwijzer. Een kind leert immers het beste in een fijne, vertrouwde omgeving. Op een speelse manier leert je kind om vertrouwd te raken en zich veilig te voelen in en om het water. Wanneer dat gevoel bereikt is, wordt er begonnen met het eigen maken van de verschillende vaardigheden en zwemslagen. Dit gebeurt allemaal in kleine groepen van ongeveer tien kinderen. Kinderen leren van elkaar, door naar elkaar te kijken, elkaar na te doen en elkaar te helpen. Daarom leren kinderen bij Interactie zwemschool samen zwemmen. Soms voeren zij individueel een opdracht uit, op andere momenten wordt er in kleine groepjes gewerkt of er wordt met het hele groepje geoefend.

 

Nederland…een waterrijk land!

Wanneer is mijn kind aan zwemles toe?

In ons waterrijke land is de zwemvaardigheid van kinderen belangrijk voor hun eigen veiligheid. De keus om je kind te leren zwemmen is dan ook aan jou als ouder/verzorger. In Nederland is het gangbaar dat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met zwemles beginnen. Bij de receptie van de zwemschool kun je je zoon/dochter inschrijven voor zwemles vanaf vier jaar. Vanaf dat moment kan je kind opgeroepen worden voor zwemles, afhankelijk van de vrijgekomen plaatsen in de witte groep.

Hoe ziet het zwemlestraject eruit?

Bij de zwemschool werken we met niveaugroepen. Alle kinderen doorlopen deze verschillende niveaugroepen individueel. De niveaugroepen hebben een eigen kleurcode. Alle kinderen krijgen bij de kassa voor aanvang van de zwemles een polsbandje met de kleurcode van hun groep mee. Het polsbandje wordt gedragen aan de dominante pols (dit is de hand waarmee je kind schrijft). Na het omkleden worden de kinderen in de kleedkamer van hun kleurcode opgehaald.
Alle kinderen zwemmen in de groep van hun eigen kleurcode, nooit in een andere groep.  De polsbandjes worden aan het einde van de les door de eigen badjuf- of meester ingenomen.
Benieuwd naar de verschillende niveaus? klik hier.

Heb je vragen?

Heb je een vraag over de vordering van je kind? Dan kun je deze stellen tijdens ons telefonisch spreekuur op maandagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Je kunt bellen naar telefoonnummer (0341) 41 22 77. Kun je op deze tijden niet? Stuur dan een mailtje naar zwemschool@interactie-ermelo.nl. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Voor de zomer- en kerstvakantieperiode wordt één ouder/verzorger uitgenodigd om met je kind mee te zwemmen. Enerzijds om te ervaren welke aanwijzingen de zwemonderwijzer geeft en hoe je kind daar mee omgaat, anderzijds om tips mee te krijgen om samen met je zoon/dochter in de komende vakantieperiode te oefenen. Zo kunnen zowel de ouders/verzorgers als de zwemonderwijzer op dezelfde manier met de oefenstof bezig zijn. Tijdens de meezwemlessen is het niet toegestaan om andere kinderen mee de zwemzaal in te nemen.

Wil je je zoon of dochter inschrijven voor de zwemschool? Meld je kind aan via deze link naar ons reserveringssysteem.

Wist u dat…

  • Elke zwemles 40 minuten duurt en in groepen van ±10 kinderen plaatsvindt?
  • Kleur niveaus rood, blauw en groen ±12 kinderen heeft?
  • Je kind een wit naamstripje krijgt die op de voorkant van de zwemkleding moet? Deze ontvang je in uw welkomstpakket. Als deze eraf is, komt dan een nieuwe halen.
  • Je kind bij ziekte voor aanvang van de les afgemeld moet worden?
  • Alle zwemlessen vervallen tijdens de reguliere basisschoolvakanties in Ermelo?
  • Je door middel van onze nieuwsbrief, website en informatie bij de balie op de hoogte wordt gebracht van belangrijk nieuws?

Lees hier onze algemene voorwaarden voor de zwemlessen van de Interactie zwemschool

Zwemschool

Zwemschool

Wij vinden survival de basis!
Zwemschool

Je bent nooit te oud om te leren zwemmen!

Nieuwsbrief

Feedback