Succesvolle samenwerking zorg & sport

Het is geweldig om te zien hoe de samenwerking tussen zorg en sport die we voor ogen hadden werkelijkheid is geworden en resulteerde in een inspirerend succesverhaal. Het verhaal van Bert tijdens de Avond4Daagse van Ermelo is hiervan een mooi voorbeeld van.

Met een visuele beperking toch de Avond4Daagse lopen

Bert, een 65-jarige man met een visuele beperking, koesterde de wens om actiever te worden en houdt van wandelen. Het is echter een uitdaging voor iemand zonder zicht om alleen op pad te gaan, gezien de mogelijke gevaren. Tijdens zijn zoektocht naar een wandelmaatje kwam Bert terecht bij Hanneke Starre van Ermelose Maatjes. Hij werd in contact gebracht met Buurtsportcoach/bewegingsagoog Erica van Interactie. Zij koppelde hem aan een wandelgroep en een vrijwilliger van het Leefstijl Loket.

Avond4Daagse Ermelo 2023 - Man met visuele beperking haalt de finish.

Dankzij de begeleiding van Aart Jan (een vrijwilliger van het Leefstijl Loket) kon Bert zich aansluiten bij de groep van de Gezond Veluwe Challenge. Gedurende 10 weken liepen ze samen, één keer per week, om uiteindelijk in staat te zijn om 6 kilometer te wandelen. Met de ondersteuning van Aart Jan en de groep van de Gezond Veluwe Challenge kon Bert zelfs deelnemen aan de Avond4Daagse. Na afloop ontving hij een welverdiende medaille.

Dit succesverhaal is goed voorbeeld van wat mogelijk is wanneer organisaties in Ermelo samenwerken en elkaar versterken. Dit toont de kracht van gemeenschappen en de impact die we met elkaar kunnen hebben op het leven van Ermeloers. 

Actie

Neem contact op

met het Leefstijl Loket