Week van de Motoriek – De Interactie Challenge

Het is van belang dat kinderen meer en veelzijdig sporten en bewegen. Daardoor doen ze vaker mee aan sport- en spelactiviteiten. Ofwel, jeugd met goed ontwikkelde motorische vaardigheden zijn fitter, hebben minder kans op overgewicht, chronische aandoeningen, sporten meer én ervaren meer plezier aan sporten en bewegen. Bovendien bouwen ze aan een gezonde motorische basis voor later.

Jong geleerd oud gedaan

Ervaringen die mensen in hun verleden opdoen met sporten en bewegen, blijken namelijk goede voorspellers voor het functioneren voor later. In de week van 7 t/m 10 november 2022 vindt de derde editie van de Week van de Motoriek plaats. Daarom luidt het thema van de Week van de Motoriek dit jaar: ‘jong geleerd is oud gedaan’.

De Interactie Challenge

Interactie heeft een challenge bedacht waar iedereen aan mee kan doen. Voorafgaand aan de gymles starten we met een klassikale Plank Challenge. We dagen niet alleen de kinderen uit maar ook de juffen en meesters om het record te verbreken. We geven in totaal aan 61 klassen gymles verdeeld over 11 basisscholen, dus het wordt een grootschalige challenge.

Wie valt er in de prijzen?

Van alle groepen 3 t/m 8 wint de leerling die het planken het langst volhoudt een Interactie-prijs. De scholen strijden tegen elkaar. Dus van alle groepen 3 is er één winnaar, van alle groepen 4 is er één winnaar, van alle groepen 5 is er één winnaar etc etc. Op de Digital Wall Of Fame houden we per school en per klas de scores bij. Ook dagen we de juffen en meesters uit om mee te doen aan de Interactie challenge. Want zij kunnen voor hun hele klas vrijkaartjes voor het zwemmen winnen.

En de winnaar is…
  • Alperen van de Prins Willem Alexanderschool uit groep 3: 38+ minuten
  • Daniek van de Goede Herder School uit groep 4: 38:58 minuten
  • Rosanne en Lucas van de Goede Herder School uit groep 5: 42:19 minuten
  • Aron en Delano van de Beatrixschool uit groep 6: 60 minuten
  • Stijn van de Cantharel uit groep 7: 10 minuten
  • Silvan en Noor van de Beatrixschool uit groep 8: 60 miuten

Juf Djamila van de Cantharel heeft een prijs voor de hele klaas gewonnen. Deze wordt binnenkort uitgereikt.

Actie

Kom in beweging

Bekijk de agenda