Trim je fit op de vernieuwde trimbaan van Ermelo

Leefbaarheidsteamteam dienden een aanvraag in bij het Sport – en preventieakkoord voor het vernieuwen van de trimbaan in Ermelo. De trimbaan in het Indianenbos is inmiddels geplaatst en kan in gebruik genomen worden. Maandag 16 mei 2022 opent wethouder Laurens Klappe officieel het parcours.

De opening

Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V, het Leefbaarheidsteamteam, gemeente Ermelo en de Klokbeker namen vandaag de trimbaan, naast de Ericalaan, als eerste in gebruik. Twee groepen 8 van de Klokbeker gingen onder leiding van buurtsportcoach en LO-docent Jan Bosch als eerste de baan op.

Wethouder Laurens Klappe, Buurtsportcoach en LO docent Jan Bosch en kinderen van groep 8 van de Klokbeker

Iedereen in beweging

Scholen, bedrijven, sportverenigingen, bootcampgroepen, wandelclubjes, individuele sporters en alle andere inwoners kunnen op elk moment van de dag gebruik maken van de trimbaan. Hierdoor heeft Ermelo er weer een passende beweegplek bij voor jong en oud(er). Dit soort initiatieven dragen bij aan een gezondere leefstijl en een Energiek Ermelo.

Interactie Sportbedrijf gaat de komende periode diverse groepen, instellingen en sportcentra stimuleren gebruik te maken van de trimbaan. De Buurtsportcoaches maken instructiefilmpjes voor verschillende leeftijden met diverse oefeningen die je op de trimbaan kunt doen. Door middel van een QR-code kun je de filmpjes bekijken en de oefeningen uitvoeren.

Heb jij ook een goed idee om bewegen en een gezonde leefstijl het nieuwe normaal te maken in Ermelo? Neem dan contact op met Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. en dien je aanvraag in bij het Sport- en preventieakkoord.

Actie