Sportpark de Adelaar is klaar voor de toekomst

Er is grote interesse van voetballiefhebbers om lid te worden van voetbalvereniging FC Horst, die zich bevindt op Sportpark de Adelaar. Zelfs inwoners uit de stad Harderwijk en de omliggende gebieden schrijven zich in om bij deze club te trainen en te spelen. Dit zorgde ervoor dat de wachtlijst alleen maar groter werd. Hierdoor kon de voetbalclub de toestroom niet meer aan. Het is geweldig nieuws dat zoveel mensen lid willen worden van de club. Maar er moest iets veranderen.

FC Horst vroeg de gemeente Ermelo en Interactie om hulp bij het vervangen van het kunstgras op veld 2. en het vervangen van het natuurgras op het hoofdveld voor kunstgras. September 2022 werden beide verzoeken in gang gezet.

Kunstgrasvelden kan de groei van de vereniging beter faciliteren

Dankzij het kunstgras op dit veld en het feit dat veld 2 ook aan alle eisen voldoet, kan de club meer trainingsuren maken en hebben de lelden meer voetbalplezier. Ook kunnen er weer meer leden worden toegelaten waardoor de wachtlijst geminimaliseerd kan worden. Dit is een goede ontwikkeling voor de voetbalclub en voor alle voetballiefhebbers. Interactie is hierbij betrokken geweest als beheerder en exploitant.

Nieuwe en grote parkeerplaats biedt de leden veiligheid

De oude, onveilige situatie van weinig parkeerplaatsen, fietsers die overstaken en langsrijdende auto’s is vervangen door een groot, veilig parkeerterrein. De parkeerplaats is aangelegd op de oude trainingsvelden, naast het hoofdveld. Er is, in goed overleg, voor die optie gekozen, omdat zo weinig uitbreiding van het complex hoefde plaats te vinden. Daarmee konden veel kosten bespaard worden en hadden de omgeving, de natuur en de buren in het mooie buurtschap Horst er het minste last van. Woensdag 12 april opende wethouder Sport, Sarath Hamstra officieel de parkeerplaats.

Voorzitter FC Horst en wethouder Sarath Hamstra openen de nieuwe parkeerplaats op sportpark de Adelaar.