Gemeente Ermelo en Interactie huldigen lokale sportprestaties

Vrijdagavond 16 februari was weer een onvergetelijk avond in de geschiedenis van Ermelo. Gemeente Ermelo en Interactie Sportbedrijf Ermelo bundelden opnieuw hun krachten om tijdens dit jaarlijkse evenement de lokale sporthelden te eren in de theaterzaal van het Huis van Ermelo.

De zaal barsten uit zijn voegen

Het was een avond waarop de ene inwoner werd geprezen voor zijn belangeloze inzet als vrijwilliger, terwijl anderen gestaag werken aan het vestigen van hun naam in de sportwereld. Hoewel het streven naar overwinningen een essentieel onderdeel is van sport, werd benadrukt dat deelname aan sport evenzeer draait om het bevorderen van het fysieke en mentale welzijn en dat het gaat om samen plezier beleven. De zaal barstte uit haar voegen van de spanning, gevuld met genodigden en sporters die in afwachting waren of zij naar voren werden geroepen om die felbegeerde prijs in ontvangst te nemen.

Spectaculaire opening van het sportgala

Burgemeester van Daalen opende de Ermelose Sportverkiezing 2023 met inspirerende woorden. Na zijn toespraak werden de lichten gedimd en werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire openingsdans, geleid door Marlous Janssen van TOP Sport en Dansstudio.

8 winnaars in 8 categorieën

In totaal werden 8 sporthelden bekroond in categorieën als Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportinitiatief, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportfoto van het Jaar. Vorig jaar is er een nieuwe categorie geïntroduceerd: de ‘Sportiefste Basisschool’. Dit jaar werd er in totaal bijna 3.900 een stem uitgebracht op onze lokale helden in de sport. Dit illustreert duidelijk de trots van het dorp op de prestaties die in Ermelo en voor sommige buiten de landsgrenzen werden behaald.

  • Sportman: Wessel Bosch werd clubkampioen MC Volgas in 500cc A klasse.
  • Sportvrouw: Reenine Stoute is blind en heeft afgelopen jaar met haar buddy de Zeven Heuvelenloop gelopen en deelgenomen aan de Halve Marathon van Ermelo (5 kilometer in 30 minuten).
  • Sporttalent: Nederlands damkampioen Gwen Scholten (9) eindigde als achttiende op het WK dammen in Polen.
  • Sportploeg: Rolstoelbasketbalteam DeVeDo1 werd landskampioen in de Eredivisie en heeft alle wedstrijden op rij gewonnen.
  • Sportvrijwilliger: Gangel van Looijengoed is maar liefst 65 jaar lid van EFC’58 en zet zich nog steeds met hart en ziel in voor de club. Hij is inmiddels benoemd tot lid van verdienste.
  • Sportinitiatief: Na een succesvolle eerste editie van Playa del Ermelo organiseerde Gerben Vastenhoud, eigenaar van Bruijn Café, in 2023 opnieuw een zeer succesvol Beachvolleybaltoernooi.
  • Sportiefste basisschool: Als er ergens een sportfestijn is, staat basisschool de Klokbeker vooraan om mee te doen. Ook doen ze veel aan beweging tussen de lessen door, want zij weten dat een paar minuten bewegen tussendoor al een wereld van verschil kan maken.
  • Sportfoto: Dimitri Steijlen. Op deze foto staan diverse spelers van EFC’58, van bambino tot Walking Football en van het eerste team tot een vriendenteam, en alles daartussenin.

Sport heeft een centrale rol in de gemeenschap van Ermelo

Het is hartverwarmend om te zien hoe sport een centrale rol speelt in het leven van zoveel inwoners van Ermelo. Voor velen is deel uitmaken van een sportvereniging of club al van onschatbare waarde, zelfs als ze niet altijd actief deelnemen aan de desbetreffende sport.

Van begin tot eind een boeiende avond

Het programma was van begin tot eind boeiend en vermakelijk. Naast het optreden van de dansgroep van TOP Sport en Dansstudio, trad de Groevenbeek-huisband op. Sandra Rakhorst, trainer bij Gymnastiek Vereniging Sparta, verraste het publiek met een indrukwekkende turn-demo, die gegeven werd door vier turnsters uit de talentenselectie.

De prijzen werden o.a. uitgereikt door een selectie van bekende gezichten, waaronder Evert ten Napel, Sarath Hamstra, Frieda Fennel, Gerco Overweg, Mark Broere, Hans van Zetten, Johanna Minnaard, Ruben Postma en Stijn Sundermann.

Namens Interactie en de gemeente willen we de nominatiecommissie hartelijk danken voor hun deskundigheid, inzet en hun zorgvuldigheid om ook van deze editie weer een groot succes te maken. En natuurlijk met grote dank aan de sponsoren Paulus elektro, Oosterhoff Polen, AGO Financieel, Intersport, van Panhuis Bouw, Interactie Sportbedrijf Ermelo, Hortipro, Fa. Kamphorst en van Buuren voor het weggeven van de prijzen.