Oproep: Lever jouw sportfoto aan

In februari 2024 staat de Ermelose Sportverkiezing weer voor de deur. Een van de categorieën is ‘Sportfoto van het Jaar’. De winnende foto zit misschien wel verborgen in jouw fotogalerij. Een foto maken en aanleveren kan nog tot 17 december. 

Om de categorie ‘Sportfoto van het Jaar’ meer onder de aandacht te brengen heeft de organisatie van de sportverkiezing fotograaf Johanna Minnaard om advies gevraagd. Johanna is een van de leden van de nominatiecommissie van de Sportverkiezing, dus de aangewezen persoon om vragen aan te stellen over dit onderwerp.

“Aarzel niet, stuur jouw foto in, zelfs als je twijfelt of het goed genoeg is. Het draait hier niet om de technisch perfecte foto. Integendeel, we zoeken naar die onverwachte, spontane, en soms zelfs grappige momenten. Of je die nu vastlegt met een camera of met je mobiele telefoon. We kijken uit naar een overvloed aan inzendingen, want sport raakt ons allemaal en dat willen we terug zien”, zegt Johanna namens de nominatiecommissie.

De nominatiecommissie geeft nog een paar ideeën voor die leukste sportfoto. ,,Naast de smaak van winnen of verliezen, kan je ook denken aan een wasmand vol sportkleding, wachtende ouders langs de zijlijn, de details van sportattributen, versleten balletschoenen, rituelen voor wedstrijden, of de coach die met zijn team in de kleedkamer de tactiek bespreekt. Denk dus breder dan het winnende doelpunt. Ook kinderen en jongeren zijn van harte welkom om mee te doen, want sport is van ons allemaal.”

Ben jij klaar om jouw sportmoment vast te leggen of misschien heb je die al? Of ken je iemand die echt mee moet doen aan deze categorie?


Kijk hier voor meer informatie. Foto’s insturen kan tot 17 december. Leg het plezier van sport vast en wie weet wordt jouw foto wel de Sportfoto van het Jaar!”

Actie

Sportverkiezing 2023

Draag jouw sportheld voor