Sporten met een beperking in Ermelo

Voor zo’n 1,7 miljoen Nederlanders is sporten niet vanzelfsprekend. Mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking of een chronische aandoening moeten vaak veel drempels overwinnen om te kunnen sporten. De eerste hobbel is al het vinden van een geschikte sport in je eigen woonplaats. Als je niet weet hoe je aan de juiste informatie komt, kan het heel lastig zijn om een sportaanbieder te vinden.

Sporten met een beperking in Ermelo Gemeente Ermelo vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen sporten en daar plezier aan beleven. Ook voor inwoners met een beperking of chronische aandoening is het belangrijk dat zij kunnen sporten en bewegen op hun manier.

“Sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu”
– Directeur NOC*NSF –

Gemeente Ermelo en Interactie staan 100% achter deze uitspraak. Het is niet alleen een uitspraak, we merken het keer op keer dat dit klopt. De informatie, over bij welke sportaanbieders je in Ermelo terecht kunt, is niet altijd goed te vinden. Met dit artikel brengen we je op de hoogte waar je wel kunt sporten en wat de makkelijkste ingang is om informatie te verzamelen.

Heb jij al eens van ‘Uniek Sporten’ gehoord? Uniek sporten is een online sportcommunity voor aangepaste sporten. Zij brengen de vraag en het aanbod van gehandicaptensport in kaart. Interactie is hierin leidend voor de Gemeente Ermelo. Voor al je vragen over aangepast sporten kun je bij Interactie of www.unieksporten.nl terecht.

Hier alvast een lijst met sportaanbieders in Ermelo:

  • InteraktContour: Fitness, sport, spel & bewegen, zwemmen
  • Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten (NSVG)
  • Rolstoelbasketbal
  • Swing Inn: Dansen
  • Interactie: sport, spel & bewegen, zwemmen, bijzonder zwemonderwijs en het Leefstijl Loket
  • Ballamus Internationale dans
  • Delphindoorski
  • Sequoia stables: paardensport
  • EFC’58: voetbal
  • CSV Dindoa: Korfbal

Het Leefstijl Loket helpt jou
Onze Buurtsportcoaches van het Leefstijl Loket hebben een belangrijke rol als het gaat om het tot stand brengen van de verbinding tussen de sportaanbieders en de professionals vanuit zorg & welzijn. Ook weten wij precies wat in Ermelo het sportaanbod is voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Het matchen en begeleiden van inwoners naar een passend sportaanbod is één van de taken van het Leefstijl Loket.

Praktische en persoonlijke hulp van een Buurtsportcoach
Wij geven je sportadvies of gaan samen in gesprek met de sportaanbieders. Weet je nog niet goed welke sport je wilt en kan doen? Dan gaan we samen op zoek, net zo lang tot jij iets gevonden hebt waar je blij van wordt.

Oh en had ik al gezegd dat de hulp van het Leefstijl Loket 100% gratis is? We kijken altijd naar mogelijkheden, omdat we weten dat er meer mogelijk is dan je denkt.

Neem contact op met het Leefstijl Loket van Interactie Sportbedrijf Ermelo Iris Buursink of Erica Nap buurtsportcoaches@interactie-ermelo.nl Tel: 06-82681803

Actie

Leefstijl Loket

Leefstijl Loket