De sleutel van Sportcentrum Zanderij is symbolisch doorgegeven

Mark Broere, directeur van Interactie, heeft donderdagochtend 21 december op symbolische wijze de levensgrote sleutel van Sportcentrum Zanderij in ontvangst genomen van Wethouder Sport Sarath Hamstra.

De sleutel is overhandigd en doorgegeven

Aannemersbedrijf Haafkes heeft symbolisch de sleutel met de logo’s van alle betrokken partijen erop aan Wethouder Sarath Hamstra overhandigd. De wethouder gaf de sleutel vervolgens weer door aan Mark Broere, Directeur van Interactie. Sportcentrum Zanderij is eigendom van de gemeente en Interactie is vanaf vandaag de trotse beheerder en exploitant van het gloednieuwe en multifunctionele sportcentrum.

 “Wat is er een mooi sportcomplex neergezet voor de Ermeloers, sportverenigingen, zwemliefhebbers en zorginstellingen. Het is écht ongekend wat we in Ermelo voor elkaar hebben gekregen.”
– Sarath Hamstra, wethouder sport –

Een feestelijk moment voor alle partijen

Installatietechnische bedrijven Hellebrekers, Hollander Techniek en Paulus Elektro zijn allen betrokken geweest bij het ontwerp, de bouw en realisatie. OLCO Advies en Management heeft het projectmanagement van het sportcomplex gedaan.

Interactie heeft de sleutel in handen

Nu Interactie de sleutel nu in handen heeft is het pand nog niet geopend is voor bezoekers. Diverse partijen hebben nog extra tijd nodig om het pand in zijn geheel en gereed op te leveren. Daarna moeten de sportmaterialen van Sportcentrum Calluna en de Wethouder Balverszaal verhuisd worden en alle technische installaties klaar gemaakt worden voor gebruik. Dit is een grootschalige operatie en vraagt nog extra tijd.

 “Wij kijken uit naar de ingebruikname van het nieuwe sportcentrum . Maar wat ziet het er prachtig uit, het voldoet aan alle gestelde eisen en hiermee brengen wij nog meer inwoners in beweging. Ermelo mag hier écht trots op zijn.”
– Mark Broere, directeur Interactie –

Het tijdspad van de verhuizing en opening in 2024 ziet er als volgt uit.

Sportcentrum Calluna en de wethouder Balverszaal zijn voorlopig nog gewoon open. Iedereen kan de komende weken nog steeds sporten, zwemmen en recreëren. Op donderdag 4 januari sluit sportcentrum Calluna haar deuren en de Wethouder Balverszaal op vrijdag 5 januari. In de week van 8 januari vindt de verhuizing plaats en in de week van 15 januari draaien we proef. Vanaf maandag 22 januari openen we de deuren van Sportcentrum Zanderij voor sporters, zwemliefhebbers en bezoekers. Deze data kunnen uiteraard nog wijzigen door eventuele uitloop van de bouw.

De antwoorden op de veelgestelde vragen over de verhuizing of het nieuwe sportcomplex zijn beantwoord op https://interactie-ermelo.nl/faq/