Slaapexperts aan het woord

Bijna een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Slaap is enorm belangrijk voor onze geestelijke en fysieke gezondheid.

Na een nacht met weinig slaap is het lastiger om je goed te concentreren, maak je meer fouten en is het moeilijker te onthouden wat je geleerd hebt. Tijd om de echte experts aan het woord te laten. Wij spraken tijdens de Gezonde Leefstijl podcast van Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. met 3 verschillende experts.

Monique L’Hoir
Zij is klinisch pedagoog, GZ-psycholoog en psychotherapeut. Momenteel werkt ze bij de Wageningen Universiteit (WUR) en de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Ze heeft, samen met anderen, onderzoek naar de preventie en aanpak van slaapproblemen bij jonge kinderen uitgevoerd en meegewerkt aan de JGZ-richtlijn Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen. Samen met Dr. Bregje van Sleuwen heeft ze een boekje geschreven voor ouders over slaap: Het – alles wat je moet weten over – slaapboek. Als iemand iets over slaap bij kinderen weet is het Monique. Het boek is o.a. verkrijgbaar via o.a. Bol.com

Ralf van Beek
Ralf werkt bij Interactie Sportbedrijf, daar is hij buurtsportcoach, werkzaam bij het Leefstijl Loket en JOGG Regisseur. Ralf houdt zich o.a. bezig met het uitzetten van diverse JOGG campagne in Ermelo. Wil je meer weten over JOGG campagnes of kun je wel wat extra hulp gebruiken op het gebied van gezonde leefstijl neem dan contact op met het Leefstijl Loket van Interactie.

Thea de Ridder
Thea heeft meer dan 36 jaar een praktijk in Ermelo als oefentherapeut en cesartherapie. In haar praktijk behandelt ze veel mensen met chronische pijnklachten. Doordat haar patiënten dag en nacht pijn hebben, slapen zij vaak slecht met alle gevolgen van dien. Geïnspireerd door haar patiënten verdiepten zij zich in de wereld van slaap. Sinds 5 jaar is ze erkend slaapoefentherapeut. Meer informatie over Thea de Ridder vind je op de website van slaapoefentherapie

Beluister de podcasts