Feestelijke opening van Sportcentrum Zanderij in Ermelo

Op zaterdag 6 april was het eindelijk zover: de officiële opening van Sportcentrum Zanderij. Om 11 uur begon het evenement onder leiding van presentator Roy van Boven, bekend van de Ermelose sportverkiezing. Hij verwelkomde de bezoekers, die zich in groten getale hadden verzameld op het plein voor de ingang. Na het openingswoord betrad de dorpsdichter het podium om zijn gedicht voor te dragen, een gedicht dat de vele aspecten van sport belichtte. Daarna werden gemeenteraadslid Leo van der Velden, wethouder Sarath Hamstra en Mark Broere, directeur van Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. het podium op gevraagd.

Geen enkele sportvereniging kan blijven bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Daarom werden de onmisbare helden, vrijwilligers van de sportverenigingen, in het zonnetje gezet. Dit waren: Robert van Bennekom, vrijwilliger bij Zwemvereniging ZEW, Jaco Cornelissen, vrijwilliger bij Gymnastiekvereniging Sparta, Ryan de Groot, vrijwilliger bij volleybalvereniging Pauwervoll, Peter Jansen, vrijwilliger bij Rolstoelbasketbalvereniging DeVeDo, Hanneke Nieuwehuis, vrijwilliger bij duikvereniging Ad Fundum en Wim Pol van Interactie Sportbedrijf Ermelo. Stuk voor stuk werden ze gevraagd het podium te betreden, onder luid applaus. De helden zijn het er unaniem over eens: met vrijwilligerswerk geef je veel, maar je krijgt er ook ontzettend veel voor terug. 

Mark, Sarath en Leo drukten samen op de rode knop, waarmee een video op het bijna 4 meter grote scherm werd vertoond. In vogelvlucht werden de bezoekers meegenomen van Sportcentrum Calluna tot aan de realisatie van Sportcentrum Zanderij. Ook werd Burgemeester Hans van Daalen erbij gehaald en de vraag gesteld of hij trots is.  

“Ik ben ontzettend trots op het nieuwe sportcentrum en op de vrijwilligers die hier op het podium staan. Het is een prachtig gebouw. Ik heb al een kijkje binnen mogen nemen. Natuurlijk ben ik enorm trots op al die vrijwilligers. Zonder hen, zonder die verenigingen, zouden we dit niet kunnen realiseren. Het is het totale plaatje. Ik hoop dat veel inwoners nog lang van dit sportcentrum zullen genieten.” – Burgemeester Hans van Daalen – 

De onmisbare helden telden samen met het publiek af. Met confetti en CO₂-blazers werden de letters ‘Sportcentrum Zanderij’ op het gebouw symbolisch onthuld. De bezoekers konden daarna een interactieve rondleiding volgen door het gebouw of deelnemen aan de vele clinics. Ruim 200 inwoners hadden zich opgegeven voor clinics zoals waterpolo, persluchtduiken, synchroonzwemmen, trampolinespringen, rolstoelbasketbal, dansen en volleybal. 

Ook buiten was er van alles te beleven. De parkeerplaats was omgetoverd tot een Sportplein met activiteiten voor jong en oud, zoals een pumptrackbaan, Archery Tag-schieten, de Volleybalbus van NeVoBo en ‘Anders Sporten’ van Uniek Sporten. Er was ook een Sportchallengeplein, waar kinderen met een volle stempelkaart kans maakten op het winnen van leuke sportieve prijzen. 

Het was een zeer geslaagde dag en het enthousiasme van de bezoekers en deelnemers gonsde nog lang na in het gebouw. Tot ziens in een van onze accommodaties in Ermelo! Laten we samen de sport blijven beleven in Ermelo.