Ontwikkeling Nieuw Sportcentrum Ermelo gaat volgende fase in

Het definitieve ontwerp van het nieuwe sportcentrum aan de Zanderij is bijna klaar. Sinds december vorig jaar werkt architectenbureau Faulkner Browns aan dit grootschalige project. In oktober 2020 ronden zij het ontwerp af. Daarna wordt het ontwerp technisch uitgewerkt ter voorbereiding op de start van de bouw. We hopen de deuren van het nieuwe sportcentrum in september 2022 te openen.

Het ontwerp is met enthousiasme ontvangen door de toekomstige gebruikers

Op maandag 31 augustus presenteerden de gemeente samen met de architect en de projectmanager van Olco advies en management het ontwerp aan de sportverenigingen, overige gebruikersgroepen en Sportbedrijf Interactie. Het ontwerp is met enthousiasme ontvangen. Laatste verbeterpunten en wensen van de toekomstige gebruikers nemen we mee in de afronding van het ontwerp en de technische uitwerking.

“Het nieuwe sportcentrum gaat er prachtig uit zien. Alle gebruikers zijn de afgelopen maanden echt “mee” genomen en gehoord in de tot stand komen van dit sportcentrum. Wat een prachtige teamprestatie. Interactie kan niet wachten tot zij haar gebruikers mag ontvangen en faciliteren. September 2022 staat met grote letters al in de agenda. “

Mark Broere – Directeur Interactie Sportbedrijf Ermelo

Lokale partijen werken mee aan de bouw van het nieuwe sportcentrum
Een grote stap zette we ook in het vastleggen van de partijen voor de bouw van het sportcentrum. Er is gekozen om volgens de Europese aanbestedingsrichtlijnen de uitvoeringswerkzaamheden in verschillende aanbestedingen (percelen) op de markt te zetten. Om zo ook lokale partijen meer kans te geven (een deel van de) werkzaamheden te laten uitvoeren. Hieruit zijn de volgende partijen gekomen:

  • Bouwkundige werkzaamheden: Haafkes bouw;
  • Elektrotechnische installaties: Paulus Elektro;
  • Werktuigbouwkundige installaties: Hollander techniek;
  • Waterbehandelingsinstallatie: Hellebrekers.

Deze partijen betrekken we nauw bij de afronding van het definitieve ontwerp en bij de verder technische uitwerking. Zo komen we tot een maakbaar en optimaal ontwerp passend binnen de gestelde financiële afspraken met de gemeenteraad. En een prachtig sportcentrum dat bijdraagt aan de sportieve ambities van de gemeente