Met plezier bewegen is weggelegd voor ieder kind

Wat is er nou leuker dan samen met je leeftijdsgenootjes buitenspelen, tikkertje doen, touwtje springen of voetballen. Er zijn altijd kinderen die buiten de boot vallen, terwijl ze niets liever willen dan meedoen. Omdat sommige kinderen niet zo vaardig zijn in bewegen als hun klasgenootjes, kunnen ze alleen maar toekijken hoe de rest van de groep wél plezier heeft. Dit zorgt er vaak voor dat ze in zichzelf gekeerd raken en de aansluiting met de groep steeds kleiner wordt.

Het begint bij de basis

Onder goede basisvaardigheden verstaan we o.a. balans, rennen, springen, gooien, vangen, hinkelen en het schoppen van een bal. Van nature houden kinderen van bewegen, ook als het nog niet vanzelf gaat. Juist deze groep kinderen is er zeer bij gebaat als zij met net wat meer steun en de juiste begeleiding, leren bewegen. Zo kunnen zij hun eigen succeservaringen opdoen. Daarnaast blijkt dat actieve kinderen ook op oudere leeftijd meer sporten en bewegen en daardoor minder last hebben van overgewicht.

Ouders weten vaak niet waar ze terecht kunnen
Je wilt toch niets liever dan dat jouw kind ook plezier heeft, op een sport zit en dat het zelfvertrouwen groeit? Maar meedoen met voetballen, zwemmen, turnen of tennis is nog net een stap te ver. Waarschijnlijk tot groot verdriet van je kind. Terwijl bijna alle klasgenootjes na school op een sport zitten, is jouw kind alleen. Maar dat hoeft niet. Er zijn ook sport, spel en beweegvormen in Ermelo speciaal gericht op kinderen met een motorische achterstand. YouMove is daar één van.

Bij YouMove is ieder kind gelijk en staat plezier voorop
Voor een goede motorische ontwikkeling is het van groot belang dat kinderen voldoende en gevarieerd bewegen. Maar dan wel aangepast op hun eigen niveau, zodat ze zich steeds verder kunnen ontplooien. Er zijn verschillende manieren waarop dit bereikt kan worden.

Tijdens YouMove staat altijd een sport of motorische vaardigheid centraal. Kinderen van 6 tot 16 jaar kunnen aan dit programma deelnemen. Het groepje bestaat uit 4 – 6 deelnemers, zodat er volop aandacht en begeleiding is. De sport- en spelactiviteiten zijn altijd onder begeleiding van een professional die speciaal is opgeleid in het begeleiden van kinderen met motorische achterstanden.

De kinderen worden beloond voor de stappen die zij zetten. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn en verleggen ze steeds hun grenzen. De beweegvormen en het spel helpt bij het verbeteren van de motorische vaardigheden, waardoor hun zelfvertrouwen toeneemt. Van de ouders horen we terug dat hun kinderen echt uitkijken naar de lessen. Zij kunnen nu eindelijk ook tegen hun klasgenootjes zeggen dat ze op een sport zitten.

“We hebben echt een ander kind terug gekregen. Voorheen was hij bang en durfde hij niet veel, waardoor hij zelden meedeed. We zien hem nu steeds meer dingen met gemak doen. Het viel zelfs de juffen op school op”.

Vragen & aanmelden
Voor vragen of om je aan te melden neem contact op met Erica Nap of Ruben Postma via 06 – 82681803.

Actie

Aanmelden

YouMove