Duurzaamheid en speelplezier gaan hand in hand bij EFC’58

Interactie is namens de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de sportaccommodaties in Ermelo. Zodoende begeleiden wij voetbalvereniging EFC’58 bij het realiseren van een duurzaam speelveld. EFC’58 is met de introductie van een duurzaam en innovatief speelveld, O2 lavaveld, klaar voor de toekomst.

Wat is een O2 laveveld

Bij een lavaveld wordt de bovenste laag van een natuurgrasveld vermengd met kleine, ronde korreltjes lava. Dit veld biedt de voetbalclub extra voordelen. Het O2 lavaveld kan bijvoorbeeld veel beter water opnemen, waardoor het veld na een flinke regenbui veel sneller bespeelbaar is.

  • 1 / 4
  • 2 / 4
  • 3 / 4
  • 4 / 4

Voordelen van een O2 lavaveld
Een traditioneel natuurgrasveld heeft beperkingen wat betreft speeluren en vereist specialistisch onderhoud. Wat duurzaamheid betreft, heeft het O2 lavaveld een groot voordeel ten opzichte van natuurgras of kunstgras. Een O2 lavaveld zorgt namelijk voor demping van hitte. In tegenstelling tot kunstgras is er geen risico dat rubber of plastic in het milieu terechtkomt.

Het O2 lavaveld biedt nog meer voordelen ten opzichte van een normaal natuurgrasveld,

  • Verhoogde bespeelbaarheid: Het veld biedt een grotere speelzekerheid en er is minder kans op afgelastingen van wedstrijden.
  • Verlengde bespeelingsuren: Het O2-veld biedt aanzienlijk meer bespeelingsuren, met minimaal 400 uur, vergeleken met de KNVB-norm van 250 uur voor een normaal natuurgrasveld.
  • Stabiliteit bij belasting: Dankzij het gebruik van Lava Oxygen blijft het veld vlak en stabiel, zelfs bij intensief gebruik.
  • Verbeterde lucht-water huishouding: Het lavaveld zorgt voor een betere lucht-water huishouding, wat resulteert in een gezonde en sterke grasmat.
Duurzaamheid en speelplezier gaan hand in hand bij EFC’58 met de komst van een lavaveld. Interactie helpt bij de realisatie hiervan.

Duurzaamheid en speelplezier hand in hand
Naast de duurzame speelvelden besteed EFC’58 ook aandacht aan het verlagen van energiekosten. De energiekosten vormen één van de grootste uitgavenposten voor sportverenigingen. Door over te stappen op energiezuinige LED-verlichting kan EFC’58 maar liefst 80% besparen op de energiekosten. Deze overstap naar LED-verlichting biedt de club niet alleen financiële voordelen, maar draagt ook bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere sportomgeving.

Met de implementatie van duurzame speelvelden en energiebesparende maatregelen toont voetbalvereniging EFC’58 haar streven naar een duurzamere toekomst. De club toont daarmee haar betrokkenheid bij het milieu, terwijl het ook de speelplezier voor haar leden verbetert.

Inmiddels is de aanleg in volle gang. De oude toplaag is verwijderd, de grond is ingezaaid en wordt in verband met de droogte meerdere malen besproeid. Als alles meezit kan de eerste wedstrijd in oktober op het veld gespeeld worden.

Met trots vervult Interactie een belangrijke rol bij de aanleg van het O2 lavaveld en de LED-verlichting. Hiermee zetten we Ermelo als duurzaam sportdorp op de kaart en vergroten we de mogelijkheid om meer inwoners in beweging te krijgen.