Koningsspelen: het grootste sportieve kinderfeest

Op vrijdag 21 april zijn de Koningsspelen, het sportiefste kinderfeest, op tien basisscholen in Ermelo gehouden. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen aan mee doen. Het doel hiervan is dat kinderen en hun ouders zien en ervaren dat samen actief bewegen, heel leuk is en belangrijk is. Dit jaar is het thema van de Koningsspelen is: ‘1-2, iedereen doet mee.’ Waarbij het gaat om sporten en met elkaar verbonden zijn

“De Koningsspelen dragen bij aan een gezonde en sportieve samenleving. Het plezier in het bewegen staat bij ons altijd voorop. Als je kinderen leert om te bewegen als ze jong zijn, dan zullen ze ook blijven sporten als ze ouder worden”.

Alle kinderen in beweging

Interactie was dit jaar ook weer verantwoordelijk voor het gehele programma, de logistiek en de ondersteuning van de scholen. De scholen kregen een draaiboek met allerlei sportieve spelletje en materialen. 53 leerlingen van het derde leerjaar VMBO TL van het Christelijk College Groevenbeek hielpen bij het begeleiden van de spelletjes en alles klaar te zetten.

Voor de bovenbouwleerlingen was er een aangepast en uitdagend programma samengesteld. In totaal waren er twaalf sportaanbieders die een clinic gaven.  Sportverenigingen waaronder Devedo Rolstoelbasketbal, Dans en theaterstudio Annemieke Bais, Zwemvereniging ZEW, Top sport en dansstudio, korfbalvereniging Dindoa, Halve Marathon, voetbalvereniging EFC’58, tennisvereniging Irminloo, voetbalvereniging DVS’33, schermschool Fencing, GV Sparta Ermelo afdeling dans en IJsclub de Kanovijver gaven vanuit hun eigen expertise een sportclinic. Ook de Buurtsportcoaches van Interactie gaven diverse clinics. 

Na zoveel sport- en spelactiviteiten krijg je natuurlijk trek. Dankzij de Boni, waren er voor de leerlingen en begeleiders lekkere en gezonde versnaperingen.