JOGG Gezond Tussend’ooren

Samen met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en de Noord-Veluwe gemeenten voeren we ieder jaar de campagne Gezond Tussend’ooren. Met deze campagne begeleiden we ouders van 2- tot 4-jarigen op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes. Interactie voert de diverse JOGG campagnes uit voor de gemeente Ermelo.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook in de gemeente Ermelo. Door middel van bewustwording, kennisoverdracht en het stimuleren van gedragsverandering willen we een samenleving creëren waarin een gezonde leefstijl en het maken van gezonde keuzes de normaalste zaak van de wereld is.

Gezond Tussend’ooren 2022
‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen diverse JOGG-gemeenten ​in de Noord Veluwe jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes voor kinderen van 2-4 jaar. In de Boni, de Plus en Albert Heijn hangen​ bijvoorbeeld kaartjes bij producten die voldoen aan de criteria gezonde(re) tussendoortjes ​en vind je inspiratie boodschappenboekjes. 

Bij de kinderopvang worden kleur – en knutselplaten uitgereikt. Er worden boodschappenboekjes aan ouders meegegeven, met daarop tips over de gezondere keuzes. ​Het CJG richt een tafel in met informatie en inspiratie over tussendoortjes. Op social media besteden we ook aandacht aan gezondere tussendoortjes. 

Met deze campagne willen we ervoor zorgen dat kinderen ervaren dat gezonde tussendoortjes ook heel lekker kan zijn. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen laten wennen aan het maken van gezonde keuzes. Hier hebben ze een leven lang profijt van. Jij wilt toch ook het beste voor jouw kind(eren)?

Benieuwd hoe je betere keuzes maakt en welke activiteiten die plaatsvinden in Ermelo? Houd onze social media dan goed in de gaten!

Download hier de Gezond Tussend’ooren kleurplaat

Download hier de Gezond Tussend’ooren knutselplaat

Actie

Download

Kleurplaat