Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wist je dat 1 op de 11 kinderen en jongeren in Nederland opgroeit in armoede? Dat zijn ongeveer 3 kinderen per klas. Geld mag nooit een reden zijn waarom kinderen en jongeren niet deelnemen aan sport- en/of cultuurlessen. Dat is waar Jeugdfonds Sport & Cultuur zich iedere dag hard voor maakt. Dat doen ze niet alleen, ruim 230 gemeenten staan hier vierkant achter. Zo ook de gemeente Ermelo!

Meedoen en erbij horen

Wil je kind graag op zwemles, voetbal, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor jongeren t/m 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Sport en cultuur verrijken je leven

Sport en cultuur is niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Ze maken nieuwe vrienden, krijgen meer zelfvertrouwen, leren waar ze goed in zijn en bewegen meer. Daardoor voelen ze zich fit, krijgen ze een positiever zelfbeeld en doen ze het beter thuis en op school!

Je kunt zelf geen aanvraag doen, dit verloopt via een ‘intermediair’. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. is zo’n intermediair. Aanvragen kunnen worden ingediend via buurtsportcoaches@interactie-ermelo.nl. Wil je eerst nog meer lezen over Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ga dan naar de website https://jeugdfondssportencultuur.nl/

Actie

Neem contact op

Met het Leefstijl Loket