DVS JO17-1, Hoe gaat het nu met de sportploeg van het jaar 2018?

Het Ermelose sportgala van 2020 staat deze week voor de deur, een mooi moment om terug te blikken op de editie van 2019. Daarom worden enkele oud winnaars in het zonnetje gezet. Vandaag als laatste de Ermelose Sportploeg van 2018, DVS’33 JO17-1.

Op vrijdag 8 februari 2019 werd DVS JO17-1 uitgeroepen tot Ermelose sportploeg van het jaar 2018.
Voetbalploeg DVS’33 JO17-1 was samen met het DeVeDo Jeugdteam (rolstoelbasketbal) en FC Bordkrijt 1 (zaalvoetbal) genomineerd in de categorie sportploeg van het jaar. We spraken de coach Godert de Leeuw over de winst van vorig jaar; “Super gaaf om te winnen, we hebben heel veel leuke reacties gehad. We hadden ook niet verwacht te winnen dus dit was erg leuk”.

Als coach de Leeuw terug kijkt naar het atletisch sportjaar 2019 is hij erg trots. Het team is een divisie hoger gaan spelen en ook een leeftijdscategorie hoger van JO 17 naar JO 19. “DVS’33 JO 19-1 is kampioen geworden in de 3e divisie en is gepromoveerd naar de 2e divisie waar we halverwege de competitie op de 7e plek staan”.

Veel trainen en wedstrijden voetballen tegen sterke tegenstanders is volgens coach de Leeuw dé manier om elk jaar beter te worden en te blijven groeien in de sport. Advies heeft de coach ook voor Ermelose sporters; “Veel plezier maken en vooral vanuit passie sporten, bij de kampioenen brandt het heilige vuur om te winnen altijd! Intelligentie en wilskracht brengen je heel ver in de sport”.

Dit jaar is sportploeg DVS’33 JO17-1, als oud winnaar, ook weer uitgenodigd voor de Ermelose Sportgala. Coach de Leeuw heeft nog geen favoriet gekozen van de genomineerde. “Wel weer mooie teams genomineerd met mooie topprestaties”. Op 7 februari zal bekend worden wie er dit jaar verkozen zal worden tot Ermelose sportploeg van het jaar 2019.