Internationale dag van de ouderen

14 december 1990, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van de Ouderen’.

Ieder land geeft hier zijn eigen invulling aan

Op deze dag worden de ouderen geëerd en worden ze in het zonnetje gezet. Ieder land/cultuur geeft weer een andere invulling aan deze dag. In België wordt er bijvoorbeeld een ouderenweek georganiseerd met allerlei activiteiten. Bij de oosterse culturen staat deze dag vooral in het teken van respect voor de ouderdom. Bij westerse culturen gaat het vooral over vitaliteit.

Interactie helpt ouderen het hele jaar door om zich vitter en vitaler te voelen. Dit wordt steeds belangrijker omdat zij zelf ook steeds langer zelfstandig thuis willen blijven wonen. Ook de Rijksoverheid zet zich in zodat ouderen in hun vertrouwde omgeving zelfstandig oud te worden, met een goede kwaliteit van leven.

Niet alleen vitaliteit is belangrijk. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar zegt zich (weleens) eenzaam te voelen. Bewegen in groepsverband vergroot je welzijn en je ontmoet nieuwe mensen. Dat zijn twee vliegen in één klap.  Neem contact met ons op als je vragen hebt hierover: Iris en Erica zijn dagelijks bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur via 06 – 8268 1803.

Actie

Bewegen voor ouderen

Kom samen met ons in beweging