Renovatie van de Dialoog

Afgelopen week presenteerden we het definitieve ontwerp van de nieuwe Dialoog. Wat gelijk in het oog springt is het gebruik van veel glas. “Het wordt echt een heel ander aanzicht. We krijgen een transparant en open gebouw met een mooie verhoogde voorgevel”, vertelt wethouder Hans de Haan.

“Je kunt zo door het gebouw heen kijken en zien dat er van alles gebeurt. Want je kijkt gelijk op de centrale hal. Dé ontmoetingsplek, toegankelijk voor iedereen en waar iedereen zich welkom voelt. Ook de vernieuwde raadszaal is zo opgezet. Met glazen wanden en een hoefijzer opstelling, zodat elke spreker goed te zien is.”

De nieuwe Dialoog krijgt multifunctionele zalen

De raadszaal wordt een multifunctionele zaal. Ook te gebruiken als bijvoorbeeld trouwzaal of vergaderruimte. Zo zijn er naast de vaste plekken voor de Stichting Welzijn Ermelo, de bibliotheek en het theater meer multifunctionele ruimtes in de nieuwe Dialoog. Deze ruimtes kunnen culturele organisaties huren. Sport- en cultuurbedrijf Interactie is hiervoor verantwoordelijk.

“Zo hebben we minder vierkante meters, maar wel meer mogelijkheden voor onder andere  culturele activiteiten”, weet projectleider Ed Luigjes. “En het is verbonden met het gemeentehuis. Je gaat elkaar veel meer tegenkomen. Leuk, vindt hij. Maar ook zeker functioneel want een praatje en een afspraak  is zo gemaakt.”

De nieuwe Dialoog is een gasloos gebouw
We gebruiken geen gas meer om de nieuwe Dialoog te verwarmen. We maken gebruik van een warmte-koude-opslag-installatie. En we leggen de daken vol met zonnepanelen. “Wat ook bijzonder is, vertelt architect Gerben ter Horst van KHV Architecten, is dat we materialen van de oude Dialoog hergebruiken. Zo ga je in de nieuwe Dialoog veel oud hout terug zien in het interieur, bijvoorbeeld op de wanden, het maatwerkmeubilair en de plafonds.”

In het voorjaar van 2022 is de bouw klaar
We verwachten dat de vernieuwde Dialoog in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. In de theaterzaal zijn we al begonnen met de renovatie. De zaal gaat in september alweer open voor publiek. De zaal is dan bereikbaar via een tijdelijke ingang aan de Chevalierlaan.