Bezoekersprotocol & Protocol verantwoord sporten

Sportcentrum Calluna gaat weer open vanaf donderdag 15 oktober 2020 met inachtneming van de huidige overheids – en RIVM regels. De andere accommodaties (Sportcentrum Triade en Wethouder Balverszaal) blijven geopend. Momenteel bekijken wij de gevolgen van de nieuwe maatregelen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Sportbedrijf Interactie Ermelo via onze website en social media. Indien je vragen hebt dat kun je ons mailen via info@interactie-ermelo.nl. Wij danken je voor je begrip.

Verantwoord zwemmen

In het belang van de volksgezondheid, van onze bezoekers en het zwembadpersoneel is door de samenwerkende instanties een advies uitgebracht voor een voorlopig protocol ‘Verantwoord zwemmen.

De 1,5 meter regel is van toepassing voor bezoekers vanaf 18 jaar en ouder in en buiten het water. Bezoekers van 13 t/m 17 jaar houden ook 1,5 afstand van bezoekers van 18 jaar en ouder. Met uitzondering van degene die een gezamenlijk huishouden voeren. Op basis van de besluiten van de Rijksoverheid in het kader van de coronacrisis, zal de zwembranche bepalen of gestelde maatregelen kunnen worden versoepeld. Houd voor alle actuele informatie onze website en social media in de gaten.

Afhankelijk van de geldende RIVM regels bieden wij diverse activiteiten aan in ons zwembad. Wij wijzen je hierbij op en wij hanteren, de RIVM regels:

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts en laat je testen bij de GGD.
  • Blijf  thuis als iemand in je huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • Blijf thuis als iemand in je huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).

Zwemmen
Onze toezichthouders attenderen je op onze regels, mocht dat nodig zijn. Voor alle duidelijkheid wijzen wij je erop dat onze sauna en whirlpool nog niet geopend zijn. Onze toezichthouders bepalen of de glijbaan wordt geopend. Naast het 25 meter bad is ook ons recreatie bad geopend, waar je tijdens uw verblijf ook kunt zwemmen. Peuters en kleuters zijn verplicht en zwemluier te dragen. Deze zijn ook in onze accommodatie te koop.

Er zijn diverse banen:

  • rustige zwemmers
  • snelle zwemmers
  • doorzwemmers

Bezoekers
Helaas kunnen wij geen bezoekers toelaten tijdens zwemlessen, wedstrijden en of andere activiteiten in onze accommodatie. Tijdens halen/brengen van zwemleskinderen is 1 ouder/verzorger per kind toegestaan.

Douche en toiletgebruik
Je wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek van onze zwemaccommodatie thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Je kunt bij gebruik het toilet zelf reinigen middels de aanwezige hygiëne doekjes. Je wordt dringend verzocht voor het zwemmen je kort af te spoelen. Er zijn momenteel helaas geen douche mogelijkheden.

Routing en omkleden
De routing is dusdanig bepaald dat bezoekers elkaar niet of zo min mogelijk kruisen. Je wordt gevraagd om de badkleding thuis vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. Je kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines. Denk je rond het bad en bij de kleedruimtes ook aan de 1,5 meter afstand richting elkaar en ons personeel? Wij rekenen op je medewerking.

Reserveren
Je kunt uitsluitend gebruik maken van het zwemwater wanneer je vooraf een uur reserveert via onze website. https://interactie-ermelo.recreatex.be/Exhibitions/Overview. Indien je een entreekaartje koopt verzoeken wij je met pin of contactloos (pin of mobiel) te betalen.

Mondkapjes
Ons kabinet heeft het verplicht om mensen ouder dan 13 jaar een mondkapje te dragen in alle openbare binnenruimtes. Zoals de entree, de gangen en de kleedkamers. Dit advies geldt voor bezoekers van Interactie (Calluna, Triade en Balverszaal).

Wij wensen je een prettig verblijf in onze accommodatie? Openingstijden en tarieven zwembad en doelgroepen. Vragen?  Je kunt ons bereiken via info@interactie-ermelo.nl

Wil je het bezoekersprotocol nog eens rustig teruglezen, download dan hier het pdf document.