Iedereen doet mee tijdens de Nationale Sportweek

Interactie heeft tijdens de Nationale Sportweek (van 17 t/m 26 september) allerlei sportieve activiteiten georganiseerd. Wethouder (sport) de heer Klappe opende de sportweek op ludieke wijze. Drie basisscholen deden mee aan een schoolcompetitie die bestond uit kratje klimmen, bubbelvoetbal en een zwemparcours. Maar er was afgelopen week nog veel meer te doen. De Beatrix school heeft de competitie gewonnen.

Sportmiddag voor de jeugd

Kinderen van 6 -12 jaar deden mee aan de sportmiddag met activiteiten zoals SwimKIDS, lasergamen, korfbal, American Football, voetbal, bubbelvoetbal en verdedigingslessen Taekwon-Do. Zelfs rolstoelbasketballer Sebastiao, die vele jaren ervaring heeft in TeamNL, gaf een clinic. Met dank aan Taekwon-Do School Martowirono, EFC’58, Dindoa en Sebastiao hebben 150 kinderen een super leuke middag gehad en zelf ervaren wat sport met ze doet.

 • 1 / 4
  Nationale Sportweek sportmiddag - bubbelvoetbal
 • 2 / 4
  Nationale Sportweek sportmiddag - roelstoelbasketbal
 • 3 / 4
  Nationale Sportweek sportmiddag - Taekwando
 • 4 / 4

Bijzondere gymlessen

Ook de gymlessen stond in het teken van de Nationale Sportweek. Leerlingen deden een wedstrijdje bubbelvoetbal en namen het op tegen elkaar tijdens een potje lasergamen. Ze vonden deze gymles wel héél erg leuk deze week.

Iedereen bewegen op z’n eigen niveau

Voor de bewoners van locatie Kroondomein van de Zorggroep Noordwest-Veluwhad Interactie een balkonbeweegdag georganiseerd. 22 bewoners bewogen mee met verschillende fitness oefeningen. Er werd zelfs meegezongen met de ‘gouwe ouwes’.

“Onze uitdaging is het om iedereen op zijn/haar niveau mee te laten doen of dat nu zittend of staand is”.
Erica Nap buurtsportcoach/bewegingsagoog Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V.

Voor de locatie Amaniet van de Zorggroep Noordwest-Veluwstonden diverse bewegingsactiviteiten op het programma zoals o.a. het kleurenspel, visspel en het dobbelspel. Ook hier bewogen de bewoners heerlijk op de muziek en werd er zowel zittend op de stoel als staand meegedanst. Alle activiteiten, waren onder leiding van onze buurtsportcoach en bewegingsagoog Erica. De bewoners kijken terug op een hele fijne dag.

“De Nationale Sportweek is een prachtig bewijs dat bewegen en sporten het leven van elke inwoner verrijkt. We kijken terug op een week bol vol sportieve activiteiten en enthousiaste deelnemers van alle leeftijden”.
Marjo de Groot, manager Sport Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V.

 • 1 / 4
  Locatie Amaniet Zorggroep Noordwest-Veluw Nationale Sportweek 21
 • 2 / 4
 • 3 / 4
  Locatie Amaniet Zorggroep Noordwest-Veluw 01
 • 4 / 4
  Locatie-Kroondomein-Zorggroep-Noordwest-Veluw-Balkonbeweegdag
Actie

Activiteiten

Bekijk de agenda