Het nieuwe sportcentrum in vogelvlucht

Als alles meezit opent Sportcentrum Zanderij haar deuren in Januari 2024. Ermelo krijgt er ter vervanging van Sportcentrum Calluna een prachtig nieuw sportcentrum bij. Het sportcomplex wordt gebouwd op De Zanderij, waar EFC’58 en Dindoa zich ook bevinden. Het wordt een duurzaam en multifunctioneel sportcentrum.

De functionaliteiten van het nieuwe sportcentrum

Het nieuwe sportcentrum krijgt twee zwemzalen en een whirlpool, een peuterbad en een sauna. Het 25 meter lange wedstrijdbassin bestaat uit 6 banen. Ook komt er een tribune voor 100 personen. Het doelgroepenbad is voorzien van een geïntegreerde luie trap en miva-lift. Om de multifunctionaliteit te vergroten zijn het sportbassin en het doelgroepenbad voorzien van een beweegbare bodem.

De sporthal wordt gerealiseerd conform de NOC*NSF norm en heeft een sportvloer van 44,2×32 meter en alle benodigde voorzieningen. De vrije hoogte in de sporthal is 7 meter, geschikt voor diverse zaalsporten. Ook is er voorzien in een tribune voor 150 personen. Tevens kan de hal in drie delen worden gedeeld voor het bewegingsonderwijs. Grenzend aan de sporthal wordt een beweeghal gerealiseerd van 32×20 meter. De vrije hoogte in de beweeghal is maar liefst 11 meter, waardoor er wedstrijden voor trampolinespringen gehouden kunnen worden.

Daarnaast beschikt het sportcentrum over een horecagelegenheid en multifunctionele ruimtes. Interactie zal ook in het gebouw gehuisvest worden. Zo kunnen ze met het hele team en met de vele sportaanbieders in Ermelo, de inwoners op allerlei manieren in beweging brengen.

Tijdslijn bouw sportcentrum

November 2022
Is er een grote mijlpaal bereikt, namelijk het hoogste punt van de bouw. Dit wordt in de bouw altijd gevierd. Onder het genot van een hapje en drankje, bedankte Mark Broere (directeur Interactie) alle betrokkenen voor hun inzet en steun. “Samen met alle gebruikers, klankbordgroep, projectteam, aannemers en bouwvakkers, collega’s én ambassadeurs, hebben we dit samen toch maar mooi voor elkaar gekregen. Wat eerst alleen nog maar een idee was, daarna uitgewerkt werd door de architect, wordt nu echt werkelijkheid!”.

Voordat de vlag gehesen werd naar het hoogste punt, bedankte de wethouder Sport de heer S. Hamstra, alle betrokken partijen voor het bereikte resultaat. “Ik heb hele mooie herinneringen aan Sportcentrum Calluna, maar ik kijk er heel erg naar uit om in Sportcentrum Zanderij ook weer mooie herinneringen te maken. Alle energie en betrokkenheid van alle partijen is hartverwarmend.” Tevens sprak hij de wens uit om de verwachte deadline van 1 januari 2024 te gaan halen.

Oktober 2022:
De bouw van Sportcentrum Zanderij loopt keurig op schema. Afgelopen week zijn de grote zandfilters op hun plek in de kelder gehesen. Daarnaast is er gestart met de opbouw van de staalconstructie.

Augustus 2022:
Funderingen en vloeren van Sportcomplex Zanderij worden gestort.

Mei 2022
In deze maand is gezamenlijk het bouwbord én de nieuwe naam van het complex onthuld: Sportcentrum Zanderij.

Maart 2022
Zijn de realisatieovereenkomsten tussen de Gemeente Ermelo en de opdrachtnemers voor de bouw van het sportcentrum aan de Zanderij ondertekend.

September 2020
Vindt de ontwerpfase plaats van het sportcomplex, zowel voor binnen als buiten het complex.

December 2019
Schetsontwerp sportcomplex gepresenteerd aan gebruikers en omwonenden.

Bouw Sportcentrum Zanderij