Sportcentrum Triade ontvangt drie prestigieuze badges voor gezonde sportkantine

Op donderdag 21 december 2023 heeft wethouder Sarath Hamstra en JOGG-Teamfit coach Ellen Luttikhuis met trots drie prestigieuze badges voor Gezonde Sportkantine overhandigd aan Interactie voor de sportkantine van Triade. De badges zijn een teken van waardering en erkenning voor de inspanningen die Interactie levert om een gezonde leefstijl te bevorderen.

“Als Interactie hebben wij een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van een gezonde leefstijl. Door ons aangepaste assortiment en gezondere keuzes goed onder de aandacht te brengen, maken we het onze sporters en bezoekers makkelijker om betere keuzes te maken”.
– Mark Broere, directeur Interactie –

Hoe herken je een gezonde sportkantine
Interactie heeft vandaag drie badges ontvangen, namelijk voor rookvrij terrein, verantwoord alcoholgebruik en gezondere keuze in voeding.

De gezondere keuzes zijn duidelijk zichtbaar in het aanbod van de sportkantine van Triade. Bijvoorbeeld door de standaard tosti’s van witbrood te vervangen door volkoren tosti’s met 30+ kaas. Tijdens sportevenementen staan er waterkannen op de bar, waar bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. Suikerhoudende sportdranken zijn vervangen door betere alternatieven en er staat altijd een fruitmand op de bar. Gezonde keuzes springen in het oog en bij traktaties tijdens (school)toernooien en kinderfeestjes wordt er een gezonder assortiment uitgelicht.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Door het goede voorbeeld te geven, hoopt Interactie ook andere sportverenigingen te inspireren om hetzelfde te doen. Op die manier wordt er samen gebouwd aan een gezonde samenleving. Elk kind en ieder mens heeft het recht om gezond op te groeien en een gezonde leefstijl moet voor iedereen binnen handbereik zijn.

“We zijn als gemeente zijn we trots op wat Interactie heeft bereikt met de sportkantine Triade! Het is zo belangrijk dat er ook gezondere opties aangeboden worden, en het is best bijzonder dat Interactie meteen drie badges heeft binnengehaald. Dat zie je niet vaak bij sportkantines!” – Wethouder Sport, Sarath Hamstra –