Gezonde Jeugd, Gezonde toekomst voor ieder kind

Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Een gezonde toekomst begint met gezond jeugd

Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar moeten we iets aan doen. Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving. JOGG helpt gemeenten, bedrijven en organisaties, beleid te maken. Dit beleid brengen we in de praktijk met burgers, ouders en kinderen. Op de fiets naar school. Fruit en water in de sportkantine, gezonde producten in de winkel, lekker buitenspelen en uitgerust wakker worden.

JOGG regisseur Ermelo

Jan Bosch, buurtsportcoach en gymdocent bij Interactie, is sinds januari 2023 JOGG-regisseur. In zijn functie als regisseur voert hij het lokaal JOGG-beleid uit in overleg met de gemeente, Interactie en betrokken partners. Samen werken we aan een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren. JOGG Ermelo maakt deel uit van het regionale JOGG Noord-Veluwe team. Dit is een samenwerking van 7 gemeenten die zich inzet om regionale doelstellingen te behalen.

 

Ambitie

JOGG wil dat dat alle kinderen en jongeren in Nederland opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Hierbij richten we ons op de vier belangrijkste leefstijlthema’s

  • Gezonde voeding
  • Voldoende beweging
  • Waterdrinken
  • Goede nachtrust

JOGG in Ermelo
Hoewel je je er waarschijnlijk niet bewust van bent, heb je regelmatig met JOGG in aanraking gekomen.  Bijvoorbeeld tijdens de Koningsspelen, Buurtsportfestijnen, Avond4Daagse, Fitweek en de Nationale Sportweek in september.
JOGG is al snel bekend vanwege het aanleveren van (snoep)groente, fruit en drinkwater bij de evenementen van Interactie. Maar uiteraard doen we nog veel meer.  

Uiteraard is groenten en fruit een belangrijk onderdeel van JOGG, omdat we willen inzetten op dat groente eten steeds meer een gewoonte wordt onder jongeren. De komende jaren gaan we daar door middel van campagnes een positieve bijdrage aan leveren. Toch doet JOGG veel meer dan dit.

  • JOGG is bekend vanwege de succesvolle campagnes die zij al jaren voeren, zoals de 7 dagen water challenge. Steeds meer kinderen, jongeren en hun ouders kiezen ervoor om water te drinken als dorstlesser.
  • JOGG werkt samen met de GGD, CJG en de scholen aan een gezonder beleid, bijvoorbeeld door het toewerken naar een Gezonde School aanpak.
  • Steeds weer bedenken en bedenken we ideeën om kinderen en jongeren in beweging te krijgen. Daarbij staat het plezier in bewegen altijd voorop. Tijdens de coronapandemie werden er bijvoorbeeld JOGG Cache routes in een aantal gemeenten uitgezet.
  • Sportverenigingen zijn een plek waar kinderen en jongeren vaak tijd doorbrengen. Wij helpen verenigingen een Gezonde Kantine te krijgen, in samenwerking met Teamfit. Dit maakt het makkelijker om gezondere keuzes te maken.
  • Het JOGG is ook betrokken bij lokale sportevenementen die niet door Interactie worden georganiseerd. JOGG verzorgde in maart 2023 de Kidsruns bij de Dassentrailrun. 120 kids renden (samen met hun ouders) de 1 km of de 3 km.

Wil jij ook partner worden van JOGG en meewerken aan een gezondere omgeving? Neem contact op met: JOGG@interactie-ermelo.nl