De winnaars van de sportverkiezing 2022

Twee jaar achter elkaar kon het Sportgala door corona alleen maar online plaatsvinden, dit jaar was het evenement weer ‘live’. En dat hebben we geweten! Op vrijdag 17 februari 2023 was de uitreiking in het Huis van Ermelo. Alle 200 stoelen van de theaterzaal waren bezet. Zelfs in de foyer konden tientallen mensen via een livestream de bekendmaking meekijken.

Ermelo; een sportdorp met grote winnaars!

Het is best bijzonder dat een dorp met zo’n 27.000 inwoners zoveel sporttalenten heeft. Inwoners konden iemand aandragen in diverse categorieën; sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportinitiatief, sportvrijwilliger, sportfotograaf en dit jaar voor het eerst in de categorie sportiefste basisschool.

Dat de sport en de sportverkiezing leeft onder de inwoners van Ermelo blijkt wel uit het feit dat er bijna 5.000 keer gestemd is op de genomineerden. We zijn ontzettend trots op de sporters van Ermelo. Het zijn stuk voor stuk onze sporthelden en een groot voorbeeld voor de volgende generatie. Op vrijdagavond opende burgemeester Hans van Daalen het sportgala met de woorden “Sport brengt veel plezier, gezelligheid en gezondheid. Sport is goed voor de contacten, maar echte sporters willen ook winnen.” Vervolgens nam het nieuwe presentatieduo Marlous Janssen en Roy van Boven de presentatie over.

De winnaars van de Sportverkiezing 2022:

  • Sportman: Jefta Reinbergen, hij werd als korfballer twee keer kampioen met de A1 van Dindoa.
  • Sportvrouw: Noor Oosterhoff, zij werd Nederlands kampioen Muay Thai en Europees kampioen Brazilian Jiu Jitsu.
  • Sportploeg: DVS’33 JO13-1 is kampioen geworden in de Tweede Divisie.
  • Sporttalent: Esmee Hartenberg, als korfbalster is ze gaan spelen bij DOS’46 A1, waar ze nu op het hoogste niveau speelt. Ook haalde ze de voorselectie van Oranje onder de  19 jaar.
  • Sportinitiatief: IJs in Ermelo. Vijf weken lang lag er een ijsbaan in Ermelo, waarbij ruim 15.000 inwoners zich op glad ijs bevonden.
  • Sportvrijwilliger: Jeanet van den Bor-Hop is al jarenlang dé vrijwilliger die de Ermelose dartclub gaande houdt.
  • Sportfoto: Rik van den Bos maakte de foto van Dindoa, vlak na het overlijden van Henk ter Haar. Met een rouwband om de arm gaf Dindoa uitstekend partij tegen de voormalig hoofdklassevereniging.
  • Sportiefste basisschool: Bernhardschool. Zij hebben gewonnen vanwege hun uitdagende schoolplein en het organiseren van sportdagen. Daarnaast geven vakdocenten van Interactie het bewegingsonderwijs en doen ze ook nog aan ‘bewegend leren’.

Naast de prijzen werden er ook waardecheques uitgereikt, aangeboden door diverse sponsors: Klimbos Ermelo, Intersport Ermelo, Plus Berntsen, De Boterlap, Peacock’s en Bruijn café. En natuurlijk grote dank aan de gemeente Ermelo, die het sportgala mede mogelijk heeft gemaakt.

Bekijk de aftermovie en de filmpjes van onze sporthelden