Interview Sporttalent van het jaar 2018

Het Ermelose sportgala van 2020 staat voor de deur, een mooi moment om terug te blikken op de editie van 2019. Daarom enkele oud winnaars in het zonnetje gezet. Vandaag aan het woord het Ermelose sporttalent van 2018, Sam Waney.

Op vrijdag 8 februari 2019 werd Sam Waney uitgeroepen tot Ermelose sporttalent van het jaar 2018.
Sam is een kempoka bij kempschool Kanhai in Ermelo. Naast hem waren Maxim Zewe (schermen) en Valerie Bosschart (trampolinesspringen) genomineerd. Sam had niet verwacht om te winnen, wat voor hem de winst nog leuker maakte. “Ik vond het te gek om te winnen, helemaal leuk om voor een volle zaal naar voren geroepen te worden”.

Wanneer het sporttalent 2018 terug blikt naar zijn atletisch sportjaar 2019 is dit anders dan vorig jaar. “Ik ben dit jaar vooral bezig geweest met mijn studie en carrière”. Hij heeft wel deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Kempo.

Sam heeft een advies heeft voor andere sporters in Ermelo die een hoger niveau willen behalen. “Zorg dat je veel motivatie hebt en veel passie voor je sport”. Sam vertelt dat een training niet als een training voelt voor hemzelf, omdat hij de sport zo leuk vindt. “Als je de sport echt leuk vindt dan pak je het ook sneller op denk ik”.  En wat moet je dan doen om elk jaar beter te worden in je sport? Daarop zegt Sam “Blijf gedisciplineerd en luister goed naar je trainer”.

Dit jaar is Sam, als oud winner, ook weer uitgenodigd voor de Ermelose Sportgala. Hij komt dit jaar Joyce, Ashvini en Avinash aanmoedigen. Op 7 februari zal bekend worden wie dit jaar verkozen wordt tot Ermelose sporttalent van het jaar 2019.