In beweging

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Interactie hebben de taak om meer mensen te laten sporten en bewegen in de buurt. Ze leggen verbinding tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, verenigingen, kinderopvang en onderwijs. 

Er zijn veel verschillende manieren om een buurtsportcoach in te zetten. Wij hebben er voor gekozen om Interactie werkt samen met diverse partners, zoals o.a. Prokino, s Heeren Loo’, Participatiehuis, diverse scholen en een aantal verenigingen.

Onze buurtsportcoaches en bewegingsagogen verzorgen hier elke week uitdagende activiteiten. Daarnaast initiëren en organiseren we beweegprogramma’s en diverse activiteiten, zoals het 55+ programma, buurtsportfestijnen, pleinfestijnen en de Koningsspelen.

Tevens hebben wij de beschikking over een aantal buurtsportcoaches, met een LO- 1e graads bevoegdheid voor het geven van bewegingsonderwijs. Met deze kwalificatie mogen zij lichamelijke opvoeding geven in het basisonderwijs. Wij verzorgen reeds vanaf 2018 deze lessen. Vanaf 2020 geven wij op  8 basisscholen 30 uur per week en vanaf het schooljaar 2020/2021, 50 uur per week.

Nieuwsbrief