In beweging

Buurtsportcoaches

De Buurtsportcoaches van Interactie brengen inwoners van Ermelo in beweging. Een leven lang plezier in bewegen is waar dit energieke team zich voor inzet.

Zij leggen de verbinding tussen sportaanbieders, zorg en welzijnsinstellingen, kinderopvang en onderwijsinstellingen. 

 

Er zijn veel verschillende manieren om een buurtsportcoach in te zetten. Wij hebben er voor gekozen onze Buurtsportcoaches samen te laten werken met diverse partners, zoals o.a. Prokino, s Heeren Loo’, Participatiehuis, diverse scholen en een aantal verenigingen. Ook worden zij ingezet bij lokale sportaanbieders als ClubKaderCoaches. Om de trainers en coaches ook bekwaam te maken op het pedagogisch-didactisch gebied.

Onze Buurtsportcoaches en bewegingsagogen verzorgen elke week sportieve activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast organiseren en faciliteren zij een breed aanbod op het gebied van spelen, bewegen en sporten in Ermelo.

De meeste Buurtsportcoaches hebben een LO- 1e graads bevoegdheid voor het geven van bewegingsonderwijs. Met deze kwalificatie mogen zij lichamelijke opvoeding geven in het basisonderwijs. Wij verzorgen op alle basisscholen in Ermelo gymles.

Wekelijks begeleiden de Buurtsportcoaches met het Leefstijl Loket inwoners die graag een actievere en een gezondere leefstijl willen, maar daar hulp bij nodig hebben.