Energiek Ermelo

Interactie is dé kennisorganisatie in Ermelo voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Sport heeft een maatschappelijk belang en zorgt voor verbinding.

Onze drijfveer is dat iedereen, en daarmee de maatschappij, maximaal kan profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. We maken sporten voor iedereen mogelijk, in samenwerking met onze maatschappelijke partners. Denk hierbij aan sportverenigingen, onderwijs, cultuur, welzijnsorganisaties en het bedrijfsleven.

Een leven lang sporten en bewegen maken we mogelijk door o.a. het inzetten van:

Sporten in Ermelo

De gemeente Ermelo kent vele sportverenigingen. Wil je graag een sport beoefenen die je leuk vindt? Bekijk het overzicht en bezoek de website van de vereniging. Je vindt vaak meer informatie op de website van de aanbieder over het volgen van een proefles.

Weet je nog niet welke sport bij jouw past, dan kan het Leefstijl Loket je daarbij kosteloos begeleiden.

Sporten en bewegen met een laag inkomen
Gemeente Ermelo en Interactie vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sportieve activiteiten, juist als je weinig te besteden hebt. Je kunt een aanvraag doen voor een bijdrage zodat je (klein)kinderen toch een sport kunnen beoefenen. Dit noemen we de maatschappelijke bijdrageregeling. Heb je hulp nodig bij de aanvraag dan staat het Steunpunt Financiën voor je klaar.

Uniek en aangepast sporten
Het aanbod voor aangepast sporten en bewegen in de gemeente Ermelo vind je op de
website van Uniek Sporten.