Eerste schoolwaterpolo toernooi van Ermelo

Woensdagmiddag 20 april was het allereerste ZEW schoolwaterpolo toernooi! Zwemvereniging ZEW en Sportbedrijf Interactie sloegen de handen in een om waterpolo op de kaart te zetten voor de Ermelose jeugd. Alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Ermelose basisscholen konden deelnemen aan deze primeur.

De teams

De Beatrixschool, de Bernhardschool en een combinatieteam van de Cantharel en de Klokbeker streden om de felbegeerde titel én bokaal van het toernooi. Tegen elke tegenstander werden twee waterpolo wedstrijden gespeeld van elk vijf minuten, zwaar genoeg voor de onervaren polo’ers. Halverwege werd er een korte pauze gehouden met wat drinken en wat lekkers van Sportcafé Calluna.

Vooraf trainen werpt z’n vruchten af

Alle teams werden in de gelegenheid gesteld om op voorhand te oefenen tijdens reguliere trainingen. Het team van de Beatrixschool heeft hier twee keer optimaal gebruik van gemaakt. Het oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen want na een hevige strijd met de Bernhardschool kwam de Beatrixschool als terechte winnaar naar voren en ging met de bokaal naar huis. Alle winnende deelnemers gingen met een eigen waterpolo bal naar huis als aandenken. De overige teams ontvingen als troostprijs ook een bal om in de klas te kunnen plaatsen. Een zeer geslaagd waterpolotoernooi.

Eerste schoolwaterpolo toernooi in Ermelo is een feit. Volgende jaar komt er zeker een tweede editie
De winnaars schoolwaterpolo toernooi – team van de Beatrixschool

Volgend jaar komt er zeker een tweede editie

Nu al geïnteresseerd? Houd alle berichten van ZEW in de gaten en schrijf je volgend jaar in. Was dit voor jou een gemiste kans maar lijkt het je leuk om een keer mee te trainen om te kijken of het wat voor je is? Kijk op de www.zew-ermelo.nl voor de actuele trainingstijden en stuur een mailtje naar info@zew-ermelo.nl om een keer gratis te komen proeven van deze mooie sport! De organisatie hoopt met het succes van dit toernooi dat volgend jaar meerdere leerlingen zich inschrijven voor het schoolwaterpolo toernooi.

Actie