De bouw van het nieuwe sportcentrum kan van start

Dinsdag 8 maart tekende wethouder Leo van der Velden namens het college van burgemeester en wethouders en directeur Fons Haafkes van Aannemersbedrijf Haafkes de realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van het sportcentrum aan de Zanderij. Haafkes is een familiebedrijf ‘dat bouwt’ op 90 jaar ervaring. En onder andere is gespecialiseerd in de sportsector.

Het college is enthousiast. Afgelopen jaren is er veel gesproken over de bouw van het nieuwe sportcentrum. Ook is er al veel werk gedaan in de voorbereiding. We zijn blij dat de laatste horde nu is genomen. En we een ervaren en betrouwbare bouwpartner hebben binnengehaald. Ook zijn ervaren installatietechnische bedrijven Hellebrekers, Hollander Techniek en Paulus Elektro betrokken bij het ontwerp en de bouw. Het projectmanagement en de directievoering doet OLCO Advies en Management.

wethouder Leo van der Velden namens het college van burgemeester en wethouders en directeur Fons Haafkes van Aannemersbedrijf Haafkes de realisatieovereenkomst van het sportcentrum
Realisatieovereenkomst van het sportcentrum Ermelo wordt ondertekend

In april gaat de schop in de grond

Nog voor de start van het broedseizoen starten we met de sloop van het clubgebouw van KC Ermelo en van de Parasol. En met beperkte bomenkap. In april gaat de schop in de grond en gaan we starten met de bouw. Het gebouw dat is ontworpen door FaulknerBrowns architecten gaat dan gestaag vorm krijgen. Met de klankbordgroep van gebruikers van het sportcentrum is nagedacht over de inrichting. Er ligt een ontwerp. De laatste puntjes gaan we met de klankbordgroep nog op de i zetten.

Ook voor de buitenruimte moet er een ontwerp komen

Belangrijk hierbij is de ontsluiting van de Oude Telgterweg. Maar ook het parkeren van auto’s en fietsen, de verkeers- en sociale veiligheid, de verlichting en het groen. Genoeg aspecten om rekening mee te houden. Samen met landschapsarchitect MTD zijn wij hierover in gesprek met een klankbordgroep van omwonenden en andere gebruikers van de Zanderij.

De deuren van het sportcentrum gaan op 1 januari 2024 te open

De planning is na het proefdraaien de deuren op 1 januari 2024 te openen. Het sportcentrum krijgt 3 multifunctionele sportzalen en 1 zaal voor gym/turnactiviteiten. En een zwembad met wedstrijdbad, instructiebad, peuterbad, whirlpool en sauna/stoombad. Interactie kijkt ernaar uit het beheer en de exploitatie van het nieuwe sportcentrum te gaan doen en de eerste gasten te verwelkomen.

Schets ingang nieuwe sportcentrum Ermelo
Nieuwe Sportcomplex Ermelo
We weten nog niet hoe het nieuwe sportcentrum gaat heten

Hiervoor schreven we onder onze inwoners een prijsvraag uit. Een selectiecommissie buigt zicht nu over alle inzendingen. Zij sturen 5 namen door naar het college. Zij kiest de winnende naam. De inzender van de winnende naam krijgt van Interactie een jaar lang een zwemabonnement.

Actie