College stemt in met definitief ontwerp Nieuwe Sportcentrum

Het college stemt in met het definitieve ontwerp van het nieuwe sportcentrum aan de Zanderij. Het ontwerp gemaakt door architectenbureau Faulkner Browns wordt nu technisch uitgewerkt. Het nieuwe sportcentrum met vier multifunctionele sportzalen en een zwembad wordt passend in de omgeving gebouwd. Zo maken we gebruik van natuurlijke materialen en een sfeervolle zachte verlichting. Het duurzame complex krijgt naast de functionele sportruimten een uitnodigende entree en een gezellige horeca.

De bouw start in het najaar van 2021

Door de stikstofproblematiek heeft de bouw vertraging opgelopen. Het bestemmingsplan moet nog worden vastgesteld. We verwachten dat dit in augustus 2021 gaat gebeuren. Daarna kunnen we in oktober/november 2021 starten met de bouwwerkzaamheden.

We nodigen betrokkenen uit om mee te denken over het ontwerp voor de buitenruimte

Voor de buitenruimte maakt de landschapsarchitect een voorontwerp. In het voorontwerp zijn parkeren en de ontsluiting met de Oude Telgterweg belangrijke aandachtspunten. Betrokkenen en omwonenden worden uitgenodigd om mee te denken. Uitgangspunten voor de buitenruimte zijn onder andere verkeersveiligheid, sociale veiligheid, en een groene, aantrekkelijke en speelse invulling.

We hopen de deuren te open in het eerste kwartaal van 2023

De bouw van het sportcentrum en in de inrichting van de buitenruimte neemt nog wel anderhalf jaar in beslag. We hopen dan in het eerste kwartaal van 2023 de deuren van het sportcentrum te openen.

Ontwerp nieuwe sportcentrum in Ermelo ‘De Zanderij’.