Buurtsportfestijn Spring Games was een groot succes

Donderdag 6 mei vond het Buurtsportfestijn bij voetbalvereniging EFC’58 plaats. Dit keer was het thema Spring Games – Whipeout. Van grote afstand kon je de mega luchtkussens al zien staan en het enthousiasme van de kinderen horen.

De Whipeout stormbaan

De Stormbaan was zo opgebouwd dat er in groepjes een estafette gedaan werd. Via touwen klommen de deelnemers omhoog, sprongen naar beneden om vervolgens zo snel mogelijk tijgerend het parcours verder af te leggen. Aan het einde van het parcours zwaaiden elke 5 seconden een buis langs je oren die je moest zien te ontwijken. Wie als eerste klaar was nam het op tegen een andere tegenstander. Zelfs de flinke buien waren voor de kinderen geen reden om te stoppen of minder te fanatiek te zijn. Kleddernat waren ze geworden, maar wat hebben ze een plezier gehad!

Flip-it

Ook de Flip it was een succes. Een vierkant blok gevuld met lucht, die alleen met een goede samenwerking omgeduwd kon worden. Wat waren de kinderen gemotiveerd om dit te laten slagen. Sommige groepjes kregen het zo goed onder controle dat ze het halve veld konden afleggen.

Elke uur kwamen er zo’n 20 tot 30 nieuwe kinderen deelnemen aan de Spring Games. In de ochtend mocht groep 3 t/m 8 zich helemaal uitleven. In de middag werd het parcours pittiger gemaakt voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. In totaal kwamen er zo’n 150 kinderen af op het buurtsportfestijn. Wat ons betreft is de missie geslaagd; om kinderen en jongeren uit Ermelo in beweging te brengen. Met dank aan gezonde snacks van Albert Heijn en de Summergames, Cruyf Foundation, Krajicek Foundation, Sociaal werk Nederland, Ministerie van Volksgezondheid en Sport.

We kijken terug op een geslaagde dag en kijken uit naar de volgende activiteiten die alweer gepland staan. Ben jij er dan ook (weer) bij? Scroll naar beneden en schrijf je in voor de Interactie nieuwsbrief. Zo ben jij als eerste op de hoogte van leuke activiteiten en ben je verzekerd van een plekje.