Offline gamen bij Interactie

Bij Interactie is er altijd wel iets te beleven. Zo hadden we afgelopen voorjaarsvakantie drie activiteiten op de planning staan om de jeugd meer in beweging te brengen. De meeste kinderen en jongeren houden van bewegen. Door het organiseren van sportieve activiteiten worden ze weer gestimuleerd om van die bank en van dat scherm te komen.


De digitale wereld is een steeds groter onderdeel van ons leven. Hierdoor zijn we vergeten hoe leuk het is om elkaar live te ontmoeten, contact te maken en samen plezier te beleven aan sport, spel- en beweegactiviteiten. Zodoende bracht Interactie de online wereld naar Sportcentrum Calluna.

  • 1 / 3
  • 2 / 3
  • 3 / 3

Buurtsportfestijnen Battel Royale

Het Buurtsportfestijn was geรฏnspireerd op Fortnite (een zeer populair online survivalspel). De kinderen moesten tegen elkaar strijden door middel van Archery Tag of Lasergamen. Er deden ruim 330 jongeren mee aan dit festijn. Vooral lasergamen was echt in trek. De gymzaal van Sportcentrum Calluna werd super donker gemaakt, zodat je echt geen hand voor ogen zag. De meeste hadden Archery Tag al eens tijdens een gymles gespeeld. Het was soms nog even oefenen, maar de meeste hadden het toch al snel in de vingers.

โ€œZodra het spel begonnen was, leek het wel of ze in super helden veranderdenโ€.
– Ruben Postmus, Buurtsportcoach en LO-docent bij Interactie –

Discozwemmen

Ook voor de waterratten en muziekliefhebbers was er een sportieve activiteit georganiseerd. Ruim 220 kinderen tussen de 6 – 12 jaar kwamen op vrijdagavond naar het discozwemmen. Grote lampen gingen uit, discolampen ging aan er werd muziek uit de hitlijsten gedraaid. De bodem van het zwembad ging omhoog zodat iedereen tot zijn enkels in het water stond en mee kon waterdansen. Onze zweminstructeur Yara gaf het goede voorbeeld door diverse dansjes voor te doen. Op een gegeven moment namen de kinderen zelf het initiatief.

Buurtsportfestijnen Battel Royale en discozwemmen tijdens de voorjaarsvakantie

Met dank aan de Boni

Bij flinke inspanning hoort natuurlijk ook ontspanning en gezonde versnaperingen. Met grote dank aan de supermarkt Boni die de kinderen voorzien heeft van snoeptomaatjes, komkommer, bananen en appels. Dat maakte het feest compleet.

Actie