Zwembad is weer geopend

In het belang van de volksgezondheid, van onze bezoekers en het zwembadpersoneel is door de samenwerkende instanties een advies uitgebracht middels het protocol ‘Verantwoord zwemmen, 

Binnen fase 1 van het protocol wordt er aan zwembaden de mogelijkheid geboden om onder strikte en verantwoorde voorwaarden open te gaan om mensen op een veilige manier te laten sporten en bewegen en aan hun gezondheid te laten werken. De 1,5 meter regel voor bezoekers vanaf 13 jaar is ook in ons zwembad en zwemwater van toepassing. Op basis van de besluiten van de Rijksoverheid in het kader van de coronacrisis, zal de zwembranche bepalen of gestelde maatregelen kunnen worden versoepeld. Houd voor alle actuele informatie onze website en social media kanalen in de gaten.

Wij zullen fasegewijs steeds meer activiteiten aanbieden in ons zwembad. Je moet vooraf via ons online reserveringsysteem een kaartje kopen. Om de gepaste afstand van 1,5 meter ook in het water te kunnen waarborgen, kunnen wij maar een bepaald aantal bezoekers toelaten in het zwembad. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand van elkaar te houden en er is geen maximum aantal kinderen dat wij mogen toelaten.

Zwemles
De zwemlessen vinden gewoon plaats, tenzij anders wordt aangegeven. Er mag maar 1 begeleider mee tijdens de zwemles. Broer(tjes) en zus(jes) dienen dus thuis te blijven.

Wij wijzen je hierbij op, en wij hanteren, de RIVM regels:

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in je huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • Blijf thuis als iemand in je huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).

Banenzwemmen in het wedstrijdbad (25 meter)
Om ervoor te zorgen dat alle zwemmers minimaal 1,5 meter afstand houden, mogen er in het 25-meterbad maximaal 24 bezoekers banen zwemmen. Indien je met je hoofd onder water zwemt adviseren wij een zwembril te dragen.
Naast het 25 meter bad is ook ons recreatie bad geopend. Ook hier geldt de 1,5 meter afstand regel, behalve voor kinderen onder de 12 jaar. Onze toezichthouders attenderen je op onze regels, mocht dat nodig zijn.

Voor alle duidelijkheid wijzen wij je erop dat onze zonnenbanken, sauna, glijbaan, whirlpool niet geopend zijn.

Het wedstrijdbad is als volgt ingedeeld:

  • Iedere zwemmer zwemt in de naast elkaar liggende banen.
  • In diverse banen liggen lijnen
  • 1-richtingsverkeer per baan – ene baan heen, andere baan terug.
  • Er zijn banen voor rustige zwemmers, doorzwemmers en snelle zwemmers
  • Inhalen is niet toegestaan.

Douche en toiletgebruik
Je wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek van onze zwemaccommodatie thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Je kunt bij gebruik het toilet zelf reinigen middels de aanwezige hygiëne doekjes. De mogelijkheid is aanwezig om kort af te spoelen zowel voor het zwemmen als daarna. Houd ook hier weer de 1,5 meter in acht.

Routing en omkleden
De routing is dusdanig bepaald dat bezoekers elkaar niet of zo min mogelijk kruisen. Je wordt gevraagd om de badkleding thuis vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. Je kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines, laat je kleding daar hangen. Na het zwemmen s.v.p. je kledinghaakje inleveren bij ons personeel, zodat wij weten welke cabines wij kunnen reinigen.  Uiteraard moet je 1,5 meter afstand van elkaar en van ons personeel houden.

Reserveren
Je kunt uitsluitend gebruik maken van het zwemwater wanneer je vooraf reserveert via onze website. Je mag zelf je pas door ons kassasysteem halen. Indien je een entreekaartje koopt is alleen pin of contactloos (pin of mobiel) betalen momenteel mogelijk.

Wij wensen je een prettig verblijf in onze accommodatie.

Vragen?  Je kunt ons bereiken via info@interactie-ermelo.nl of via 0341-412277

Nieuwsbrief