Koersbalbaan brengt bewoners van de zorggroep in beweging

Hoe zorg je dat je als zorggroep, bewoners fysiek en mentaal blijft uitdagen d.m.v. sociale activiteiten die binnen gehouden kunnen worden. Dat is de uitdaging die alle locaties van de Zorggroep Noordwest Veluwe zichzelf stelden de afgelopen periode.

Koersbalbaan

Zo ontstond het idee bij zorggroep Noordwest-Veluwe om een koersbalbaan aan te schaffen. Maar hoe kom je aan financiële middelen en waar vind je iemand die de spelregels goed uitlegt? Dit idee besprak Tirza (ZNV) met Erica van Interactie. Erica vertelde haar dat dit precies zo’n initiatief is dat ingediend kan worden bij het sport – en preventieakkoord.  

Zorggroep Noordwest Veluwe heeft dankzij het sport- en preventieakkoord een eigen koersbalbaan.

Begin april was het dan zo ver. De Koersbalbaan is bij woonzorgcentrum De Amaniet in gebruik genomen! Een paar bewoners waren al bekend met Koersbal. Wat bleek, er bevond zich zelfs een oud-kampioen Koersbal onder de bewoners. Iedereen is super enthousiast en heel blij met deze baan. Koersbal is voor de zorggroep de ultieme manier om bewoners fysiek, mentaal en sociaal weer in beweging te brengen.

Meer beweegactiviteiten voor bewoners

Dankzij het Sport – en preventieakkoord is het ook voor de andere vestigingen van Zorggroep Noordwest-Veluwe mogelijk om meer bewoners in beweging te brengen. Zo is de elektrische duo fiets aangepast, waardoor de fiets door nog meer mensen gebruikt kan worden.

Elke dag wordt er een beweegaanbod georganiseerd, bijvoorbeeld Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). Dankzij de aanschaf van de JBL boombox (een krachtige en draagbare Bluetooth luidspreker) kunnen verschillende vestigingen en afdelingen hun beweegaanbod uitbreiden.

Er is een extra module aangeschaft voor de Qwiek.up. Deze module biedt de mogelijkheid tot het reguleren van prikkels en kan ingezet worden als zorginterventie. Zowel de boombox als de extra module zijn breed inzetbaar en worden meerdere uren per week over op verschillende locaties van de zorggroep ingezet. Dit draagt allemaal bij aan meer plezier in bewegen onder de ouderen.

Blije medewerkers en bewoners van Zorggroep Noordwest Veluwe met de Koersbalbaan

Sport – en preventieakkoord

Het sport- en preventieakkoord heeft als doel bewegen en een gezonde leefstijl het nieuwe normaal te maken! Je kunt voor jouw initiatief een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een financiële vergoeding of het inhuren van experts.

Actie

Dien jouw idee in

Sport en preventie akkoord