Sport en bewegen met een lichamelijke of verstandelijke beperking 

Ongeveer 1 op de 10 Nederlanders heeft een matige of ernstige lichamelijke of verstandelijke beperking, waardoor meedoen in de samenleving moeilijk is. Het is belangrijk dat iedereen met plezier sport en beweegt. Zij zijn ook erg gebaat bij sporten en bewegen. Als ze sporten en bewegen, verbeteren ze hun mentale en lichamelijke gezondheid. Bovendien is het ook heel erg leuk om het te doen! 

Leuke (passende) activiteiten

Het sport- en beweegaanbod is echter niet altijd toegankelijk voor deze groepen. Interactie vindt het belangrijk dat er meer aandacht is voor activiteiten voor mensen met een beperking. We willen toegankelijke activiteiten in Ermelo en omgeving graag promoten. We hebben een lijst gemaakt met vijf activiteiten die in december 2023 en januari 2024 plaatsvinden. 

G-schaatsen in Ermelo is weer terug
Deze editie wordt nog mooier. De ijsbaan is 5 meter langer en de horeca is gezelliger. IJs in Ermelo is een plek waar cliënten en begeleiders kunnen schaatsen. Als het voor cliënten misschien eng is om te schaatsen, mogen ze ook op hun schoenen mits deze schoon zijn. De Stichting IJs in Ermelo zorgt ervoor dat er minder drukte is op en rondom IJs in Ermelo, zodat het schaatsen prettiger wordt en de begeleiders beter kunnen begeleiden. De kosten voor de entree neemt IJs in Ermelo op zich waardoor het voor iedereen toegankelijk is! Meer informatie vind je op de website.

Multisportdag voor visuele beperking
Op zaterdag 16 december 2023 is er in Apeldoorn een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. De sportdag is een initiatief van Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten Apeldoorn, onderdeel van Sportservice Apeldoorn (Accres) en vindt plaats op de FSG Campus in Apeldoorn. Dit is tevens de aftrap van het Multitalent Centrum dat zich hier vestigt. Meer informatie vind je op de website.

Goalball toernooi in Zwolle
Op zaterdag 13 januari 2024 zal het derde Goalball Zwolle Vriendentoernooi in Sporthal Zwolle Zuid plaatsvinden. Dit toernooi is bedoeld om familie, vrienden, sponsoren en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met Goalball. De middag start met een korte clinic en demo, zodat de deelnemers een goede basis hebben en iedereen met voldoende kennis kan deelnemen. Na de prijsuitreiking zal er wederom een verloting met leuke prijzen zijn en is er genoeg tijd om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Meer informatie vind je op de website. 

Uniek Festival 2024 Harderwijk

Op dinsdag 16 januari 2024 wordt voor de tweede keer het Uniek Festival georganiseerd. Dit festival is een speciaal evenement voor iedereen: jong, oud, thuiswonend of in een speciale woonvorm, met leer of gedragsproblemen en/of een (verstandelijke) beperking. Een event met muziek, kraampjes, clinics, theater, cultuur, sport en spel. En een grandioze afterparty natuurlijk! Kom jij ook? Aanmelden kan via de website.

Disco voor jou

Op 8 december wordt voor het derde keer dit jaar deze swingende discoavond geoprganiseerd in het Huis van Ermelo. Het is dé dansavond in de regio voor mensen met een beperking. Het maakt niet uit hoe goed je kunt bewegen op muziek, zolang je maar zin hebt om te dansen en kunt genieten van de nummers die gedraaid worden. Een DJ draait de beste hits en allerlei verzoeknummers, dus zorg dat je erbij bent! Aanmelden kan via de website.

Heb je vragen over sporten en bewegen in Ermelo met een beperking. Neem dan contact op met het Leefstijl Loket van Interactie. Zij weten precies bij welke sportvereniging je terecht kunt. je kunt het team van het Leefstijl Loket bellen, mailen of appen via 06 – 8268 1803 of buurtsportcoaches@interactie-ermelo.nl