Beweegweek voor ouderen in Ermelo

Interactie, Welzijn Ermelo, Zorggroep Noord West Veluwe en Bartiméus hebben dit jaar de handen ineen geslagen om van 8 t/m 12 mei 2023 samen een beweegweek voor ouderen te organiseren. Dit was een fantastische week vol beweging, gezelligheid en inspiratie!

Bewegen houdt je jong

Ouderen behoren tot de minst actieve leeftijdsgroep, terwijl beweging juist essentieel is om fit en gezond te blijven. Veel ouderen hebben het plezier in bewegen verloren, ervaren (chronische) klachten of zijn bang om te vallen. Tijdens de beweegweek lieten de organisaties de oudere inwoners van Ermelo zien dat er diverse manieren zijn om te bewegen, zelfs vanuit een (rol)stoel.

Deze week inspireerde niet alleen ouderen, maar bood ook zorgmedewerkers de kans om waardevolle kennis op te doen. Door een andere kijk op beweging en het aanreiken van tools, werd het voor medewerkers leuker om bewoners ook na deze week op een eenvoudige manier in beweging te brengen.

Interactie ging samen met de elektronische Duofiets van Welzijn Ermelo op pad en organiseerde leuke beweegactiviteiten op locatie bij Zorggroep Noord West Veluwe. Medewerkers van Bartiméus maakten ook gebruik van de Duofiets om samen met hun bewoners in beweging te komen. Beweging is niet alleen gunstig voor het lichaam, maar ook voor de geest.

Samen bewegen verrijkt bovendien het sociale leven, bevordert geluk en draagt bij aan een gezondere levensstijl. Kortom, het is het beste medicijn voor een fijnere levenskwaliteit! Deze week stond volledig in het teken van plezier, gezelligheid en inspiratie.