Beweegmaatjes gezocht

In samenwerking met Welzijn Ermelo is het Leefstijl Loket van Interactie is op zoek naar sportieve beweegmaatjes. Vind jij het leuk om mensen in beweging te brengen en heb je een of meerdere uurtjes over? Word dan vrijwilliger!

Wil jij als beweegmaatje iets voor een ander betekenen?

Op een moment dat het jullie samen uit komt ga je een blokje om, fietsen jullie over de heide of bij regen doen jullie binnen oefeningen. Als vrijwilliger help je mee aan iemands gezondheid maar zorg je ook voor een stukje gezelligheid.

Er zijn verschillende cliënten van het Leefstijl Loket die een beweegmaatje zoeken. Ze komen vaak uit zichzelf moeilijker in beweging. De één heeft die spreekwoordelijke stok achter de deur nodig. Een ander vindt het lastig om in beweging te komen doordat ze aanlopen tegen bijvoorbeeld fysieke beperkingen. De meeste cliënten van het Leefstijl Loket zijn rond de 60 jaar en ouder maar er zijn er ook bij die jonger zijn.

De Buurtsportcoaches van Interactie hebben al een tijdje met deze inwoners meegelopen, waardoor het bewegen al een stuk makkelijker gaat. Om dit door te zetten is jouw hulp hard nodig.
Natuurlijk wordt er gekeken of er een goede match is en kan je de eerste paar weken samen met de Buurtsportcoach bewegen. Daarna pakken jullie het sporten en bewegen samen op. Mocht je op een moment ergens tegen aan lopen, vragen hebben, extra inspiratie of materialen nodig hebben dan kan je altijd contact zoeken met de Buurtsportcoaches.

Wat zoeken wij in een beweegmaatje

  • wekelijks min. 1 uur per week beschikbaar. Dit mag natuurlijk meer zijn;
  • woonachtig in de omgeving van Ermelo
  • je kunt goed met verschillende mensen omgaan
  • je houdt van bewegen en bent sportief

Ook studenten met een relevante opleiding zijn van harte welkom. Hierbij kan je denken aan CIOS, Sport en bewegen, (C)ALO, Sportkunde, maatschappelijk werk, SPH, Social Work.

Kom in contact met het Leefstijl Loket

Wil je beweegmaatje worden en echt iets voor je medemens betekenen? Bel dan vandaag nog met het team van het Leefstijl Loket op 06 – 8268 1803 of stuur een mail naar
buurtsportcoaches@interactie-ermelo.nl.