Welke beweegvorm past bij jou?

Beweegloket

Welkom bij het beweegloket. Hier kun je terecht met al je vragen over bewegen en gezonde leefstijl. Onze buurtsportcoaches of bewegingsagoog gaan graag met je in gesprek. In het gesprek gaan jullie samen, op basis van jouw vragen en wensen, kijken naar welke beweegvorm het best bij jou past. De buurtsportcoaches hebben kennis van het regulier en aangepast beweeg- en sportaanbod en kunnen samen met jou de eerste stap maken. Daarnaast begeleiden de buurtsportcoaches inwoners die bijvoorbeeld na een operatie en/of behandeling van een fysiotherapeut nog tips en hulp kunnen gebruiken bij het mobiel blijven in en rondom het huis.

Onze buurtsportcoaches stellen samen met u de beweegdoelen op. Je kan ook advies krijgen van onze leefstijlcoach op het gebied van gezonde leefstijl. Heb je een vraag over voeding, omgaan met stress of slapen mail of bel ons gerust. Hoe lekkerder je in je vel zit, des te beter functioneer je in het dagelijkse leven.


Inclusief sporten in de regio

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor uw conditie, u wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kunt u sociale contacten opdoen. De gemeente Ermelo vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke/geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Ermelo samen met de gemeenten Elburg, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor inclusief sporten te versterken, regionaal vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en kennisuitwisseling te bevorderen.

Om deze doelstelling te bereiken sluit Interactie Sportbedrijf B.V. zich onder andere aan bij het landelijk platform Uniek Sporten. Via de site va Uniek Sporten wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aanbod, zowel lokaal als regionaal. Voor meer informatie of vragen op het gebied van aangepast/inclusief sporten in Ermelo kunt u terecht bij Iris Buursink.

Contact

Wilt u liever telefonisch iemand spreken, bel dan het beweegloket op telefoonnummer 06-82681803.

Nieuwsbrief