Welke beweegvorm past bij jou?

Beweegloket

Welkom bij het beweegloket. Hier kun je terecht met al je vragen over bewegen en gezonde leefstijl. Onze buurtsportcoaches of bewegingsagoog gaan graag met je in gesprek. In het gesprek gaan jullie samen, op basis van jouw vragen en wensen, kijken naar welke beweegvorm het best bij jou past. De buurtsportcoaches hebben kennis van het regulier en aangepast beweeg- en sportaanbod en kunnen samen met jou de eerste stap maken. Daarnaast begeleiden de buurtsportcoaches inwoners die bijvoorbeeld na een operatie en/of behandeling van een fysiotherapeut nog tips en hulp kunnen gebruiken bij het mobiel blijven in en rondom het huis.

Onze buurtsportcoaches stellen samen met u de beweegdoelen op. Je kan ook advies krijgen van onze leefstijlcoach op het gebied van gezonde leefstijl. Heb je een vraag over voeding, omgaan met stress of slapen mail of bel ons gerust. Hoe lekkerder je in je vel zit, des te beter functioneer je in het dagelijkse leven.


Inclusief sporten in de regio

De gemeente Ermelo heeft de ambitie om meer mensen een leven lang sport- en beweegplezier te laten ervaren. We gaan voor inclusieve sport en beweegomgeving, wat betekent dat iedereen mee kan doen. Ongeacht iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Want meedoen aan sport, en hier plezier aan beleven, moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.

Regionale Samenwerking
Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Ermelo samen met de gemeenten Elburg, Hattem, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor inclusief sporten te versterken, regionaal vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en kennisuitwisseling te bevorderen.

Platform Uniek Sporten
Om deze doelstelling te bereiken sluiten we als regio onder andere aan bij het landelijk platform Uniek Sporten. Via www.unieksporten.nl wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aanbod voor aangepast sporten, zowel lokaal als regionaal. Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij het lokale aanspreekpunt binnen Interactie Sportbedrijf Ermelo bij Iris Buursink via i.buursink@interactie-ermelo.nl

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Ermelo samen met de gemeenten Elburg, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Contact

Wil je liever telefonisch iemand spreken, over een gezonde leefstijl of over inclusief sporten in Ermelo? Bel dan direct met Iris Buusink van het beweegloket op telefoonnummer 06-82681803.

Nieuwsbrief

Feedback