Avond4Daagse zit in het bloed van Ermeloers!

Interactie heeft vorige week de Avond4Daagse georganiseerd namens de gemeente Ermelo. Meer dan 1.700 inwoners deden mee aan dit jaarlijkse wandelevenement. Met de warmte was het een extra uitdaging om een wandeltocht van vier dagen te maken. Toch hebben alle deelnemers doorgezet en een uitstekende prestatie geleverd.

Avond4Daagse zit in het bloed van de Ermeloers

Iedereen kan meedoen

De Avond4Daagse is een evenement voor iedereen. De 3 kilometer route was bewust toegankelijk gemaakt, waardoor iedereen kon deelnemen. Tijdens deze vier avonden verdwijnen alle verschillen en ontstaat er een diep gevoel van saamhorigheid in het dorp. Groepen van o.a. ‘s-HeerenLoo, InteraktContour en het Thomashuis waren aanwezig en er liepen inwoners mee met een visuele beperking en/of scootmobiel. Langs de wandelroute stonden overal mensen om de deelnemers aan te moedigen of om ze met tuinslangen af te koelen.

Grenzen verleggen

De wandelgroep van de Gezond Veluwe Challenge is tien weken voor de Avond4Daagse gestart, onder leiding van Buursportcoaches van Interactie en vrijwilligers. Ook zij hebben de finish met elkaar bereikt.

“Het was voor de meeste deelnemers al een uitdaging om wekelijks 3 kilometer te lopen. Gedurende vier dagen hebben ze zichzelf echt overtroffen tijdens de Avond4Daagse, waar ze maar liefst 6 kilometer per dag hebben gewandeld. Een prestatie om trots op te zijn.” – Buurtsportcoach Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. – Ruben Postma –

Kinderen van 11 basisscholen liepen mee
De ruim 1500 kinderen die via de scholen meeliepen, waren heel erg enthousiast. Er waren juffen, meesters en ouders die meeliepen als begeleider. De kinderen konden hun eigen spandoek maken en daarmee een prijs winnen via Interactie. De winnende school wordt deze week bekend gemaakt.

De intocht
Tijdens de feestelijke intocht op donderdagavond werden de deelnemers begeleid door de opzwepende klanken van muziekkorpsen Excelsior, Blue Seals en De Voortzetters. Ze werden ontvangen als ware helden en overladen met medailles, snoepgoed, zelfgemaakte kunstwerkjes en handgeschreven kaartjes. Bij de uitreiking van de medailles op voetbalvereniging DVS’33 werden alle deelnemers welkom geheten door de swingende beat van Samba@Sea.

Iedereen is gegrepen door het Avond4Daagse-virus
Dit virus wordt van generatie op generatie doorgegeven en zit echt in het bloed van de Ermeloërs. Dit evenement, dat al vele jaren plaatsvindt, zal jong en oud blijven betoveren, ongeacht hun leeftijd. De traditie is geweldig en brengt mensen samen.

“De organisatie was net als het wandelen, soms een flinke uitdaging, maar na afloop was de voldoening net zo groot.” – Buurtsportcoach Ruben Postma –

Avond4Daagse de laatste daag, ontvangen alle 1.700 deelnemers een medaille.

De Avond4Daagse heeft Ermelo weer laten zien dat ze een geweldige sportieve ervaring kan neerzetten, waaraan inwoners van alle leeftijden en achtergronden kunnen meedoen. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. kijkt al uit naar de volgende editie waarin we weer kunnen genieten van het plezier van dit bijzondere wandelfestijn.

Mede dankzij DVS’33, Plus Supermarkt, Stichting EHBO Ermelo, verkeersleiders en alle vrijwilligers was dit wandelevenement een groot succes. Tot volgend jaar! Dan doe jij toch ook weer mee?