Avond4Daagse Ermelo: veel blije gezichten tijdens vier dagen wandelplezier

Met veel enthousiasme trok de Avond4Daagse deze week door Ermelo. Maar liefst 1.900 wandelaars en ongeveer 500 enthousiaste ouders namen deel aan het vierdaagse evenement. Ondanks een regenachtige start op maandag, konden de deelnemers de overige drie avonden genieten van uitstekend wandelweer.

Een evenement voor iedereen, van jong tot oud

De deelnemers liepen per avond een van de drie verschillende afstanden: 3 kilometer, 6 kilometer of 9 kilometer. Naast de leerlingen van alle basisscholen in Ermelo, liepen ook verschillende zorggroepen mee, waaronder De IJsvogel, het Thomashuis en Bartiméus. De route van 3 kilometer was bewust toegankelijk gemaakt, zodat iedereen kon deelnemen.

Ook de wandelgroep van de Gezond Veluwe Challenge was van de partij. De deelnemers, die onder leiding van buurtsportcoaches van Interactie wekenlang hebben getraind, volbrachten vier avonden op rij met succes de 6 kilometer. Een prestatie om trots op te zijn.

Groente en fruit voor alle wandelaars

Elke avond deelde Interactie, in samenwerking met Plus Supermarkt Berntsen, langs de route groente en fruit uit in het kader van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Deze gezonde snacks boden de wandelaars de benodigde energie om elke avond de finish te bereiken.

Feestelijke intocht op donderdagavond

De feestelijke intocht op donderdagavond was het hoogtepunt van de week. Onder begeleiding van meerdere muziekkorpsen, waaronder Excelsior, het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Blue Seals en De Voorzetters, werden de lopers feestelijk binnengehaald.

De sfeer was uitgelaten en ouders en toeschouwers stonden langs de route om de wandelaars aan te moedigen en te overladen met bloemen en lekkernijen. Ook burgemeester Hans van Daalen was aanwezig om de deelnemers te groeten en aan te moedigen.

Na de intocht werd de Avond4Daagse bij voetbalvereniging DVS’33 feestelijk afgesloten onder de muzikale klanken van de band Samba@Sea. De wandelaars vierden hun prestatie met de welverdiende medaille trots op zak.

Interactie blikt terug op succesvolle Avond4Daagse en kijkt vooruit naar Zwem4Daagse

Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V., de organisator van het evenement, kijkt tevreden terug op vier zeer geslaagde avonden. Dankzij de medewerking van DVS’33, Plus Supermarkt Berntsen, Vliek Tweewielers, Stichting EHBO Ermelo, verkeersleiders en vele vrijwilligers was het wandelevenement een groot succes.

Ook volgend jaar kunnen inwoners van Ermelo weer uitkijken naar de Avond4Daagse. Interactie organiseert het evenement dan opnieuw van 10 tot en met 13 juni. Het belooft wederom een prachtige gelegenheid te worden om samen te wandelen en plezier te hebben.

Inwoners van Ermelo hoeven overigens niet tot volgend jaar te wachten op het volgende sportieve evenement. Van 1 tot en met 5 juli organiseert Interactie de Zwem4Daagse in Sportcentrum Zanderij. Meer informatie over de Zwem4Daagse is te vinden via www.interactie-ermelo.nl/agenda/zwem4daagse.