Aquatherapie bij Long Covid

Ongeveer een derde van de mensen die corona heeft gehad, blijkt maanden later nog steeds langdurige klachten te hebben. Ongeveer 46% is zelfs minder gaan werken door de aanhoudende klachten. Zelfs als je tijdens de besmetting niet echt ziek was, kun je naderhand nog verschijnselen krijgen. Vermoeidheid (90%), concentratieproblemen (74%) en kortademigheid (70%) zijn de meest genoemde klachten bij Long Covid.

Wat als je niet zomaar geneest van bovengenoemde klachten?

Dan wil je er toch alles aan doen om weer beter te worden, ook al gaat het niet zo snel als je zou willen? Huisartsen en bedrijfsartsen geven aan dat zij niet altijd weten hoe ze Long Covid patiënten het beste kunnen begeleiden. Vaak sturen zij patiënten door naar een fysio – of ergotherapeut. Dat kan zeker helpen. Heb je al eens aan Aquatherapie gedacht?

De genezende kracht van zwemwater
Zwemwater en oefeningen doen in het ‘warme’ water kan een belangrijke rol spelen bij gezondheid, fitheid en herstel. Het is al tientallen keren met verschillende onderzoeken aangetoond dat Aquatherapie, ook wel hydrotherapie genoemd, het herstel bevordert. In het water ben je bijna gewichtloos, waardoor de belasting op spieren en gewrichten veel minder is. Bewegen in het water kost hierdoor minder energie. Aquatherapie helpt je om in een rustig tempo je kracht, conditie en fitheid weer op te bouwen.

Aquatherapie kun je doen nadat je revalidatieproces is afgerond. Niet iedereen met Long Covid klachten ondergaat een revalidatieproces, ook dan kun je met AquaTherapie werken aan het verminderen van je klachten en het bevorderen van je gezondheid.

Werken aan je herstel
Iedere maandag kun je deelnemen aan één van de groepslessen Aquatherapie. De lessen worden gegeven door onze ervaren en deskundige instructeurs. Maak vooraf telefonisch een afspraak voor een intakegesprek. Bel met (0341) 41 22 77 of stuur een mailtje naar info@interactie-ermelo.nl

Actie

AquaTherapie

Meer info AquaTherapie