Feestelijke aftrap van de Nationale Sportweek door wethouder Sarath Hamstra

Op een zonnige vrijdagochtend, 15 september, gaf Wethouder Sarath Hamstra samen met Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. het startschot voor de 20e editie van de Nationale Sportweek op het schoolplein van de Bernhardschool. En dat deden ze met een knallende aftrap: de 10@10 Challenge.

De 10@10 Challenge is een initiatief van NOC*NSF, waarmee leerlingen van duizenden basisscholen samen om klokslag 10 uur, gedurende 10 minuten, kennis maken met 10 verschillende sporten.

Wethouder Sarath Hamstra, een fervent sportliefhebber, liet zien dat zijn enthousiasme voor bewegen aanstekelijk werkt. Samen met Buurtsportcoach en gymdocent Jan Bosch van Interactie maakten zij er een waar beweegfestijn van voor de leerlingen. De Bernhardschool, vorig jaar uitgeroepen tot de sportiefste basisschool van het jaar, bewees wederom haar sportieve kracht. Ruim 200 kinderen, van groep 3 t/m groep 8 en docenten deden mee aan de challenge. Wat is er nu leuker dan je schooldag beginnen met lekker bewegen in de buitenlucht? Niet iedereen kan zeggen dat ze beweegles hebben gekregen van een wethouder, is weer eens iets anders.

We merken het tijdens onze gymlessen en ook als de kinderen vertellen over hun sport. Kinderen worden blij van bewegen en het doet écht iets met hun zelfvertrouwen.-Buurtsportcoach & LO-docent Jan –

De Nationale Sportweek in Ermelo heeft nog veel meer te bieden dan alleen de 10@10 challenge. Van 15 t/m 24 september organiseren verschillende sportaanbieders in Ermelo uiteenlopende activiteiten. Voor een compleet overzicht kun je terecht op https://interactie-ermelo.nl/sportweek-2023/.

Kortom, Ermelo bruist van sportieve energie tijdens de Nationale Sportweek. Doe mee, beleef, en ontdek het plezier van bewegen in onze prachtige gemeente!