Zwemmen met een toverpakje aan!

Toverzwemmen | Zwemschool Calluna

Leren zwemmen met een toverpakje aan!

Bij zwemschool Calluna wordt er ook gezwommen met Toverpakjes!
Uw kind gaat dan leren zwemmen met een drijfpakje aan, ook wel ons toverpakje genoemd. Dit pakje met ingebouwde drijfmiddelen stelt uw kind in staat om, vanaf het allereerste begin, in diep water te zwemmen en te spelen. Het pakje is 100% veilig en uw kind kan nooit zelf de drijfmiddelen uit het pakje verwijderen. We lessen in kleine groepjes van maximaal tien kinderen. Plezier en motivatie zijn belangrijke voorwaarden om het leerproces te bevorderen. Sommige opdrachten voeren de kinderen individueel uit en op andere momenten wordt er met de hele groep geoefend.

Wanneer is mijn kind aan zwemles toe?

In ons waterrijke land is de zwemvaardigheid van kinderen belangrijk voor hun eigen veiligheid. De keus om uw kind te leren zwemmen is dan ook aan u als ouder/verzorger. In Nederland is het gangbaar dat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met zwemles beginnen. Bij de receptie van zwemschool Calluna kunt u uw zoon/dochter inschrijven voor toverzwemmen vanaf vier jaar. Vanaf dat moment kan uw kind opgeroepen worden voor zwemles, afhankelijk van de vrijgekomen plaatsen in de witte groep.

Hoe ziet het zwemlestraject eruit?

Bij toverzwemmen werken we met niveaugroepen. Alle kinderen doorlopen deze verschillende niveaugroepen individueel. De niveaugroepen hebben een eigen kleurcode. Alle kinderen krijgen bij de kassa voor aanvang van de zwemles een polsbandje met de kleurcode van hun groep mee. Het polsbandje wordt gedragen aan de dominante pols (dit is de hand waarmee uw kind schrijft). Na het omkleden worden de kinderen in de kleedkamer van hun kleurcode opgehaald. Alle kinderen zwemmen in de groep van hun eigen kleurcode, nooit in een andere groep.  De polsbandjes worden aan het einde van de les door de eigen badjuf- of meester ingenomen.

Voor toverzwemmen wordt er tot kleur zwart gezwommen in de tovergroepjes. Zijn ze dan klaar voor onze afzwemniveau? Dan gaan ze naar een rode groep met het reguliere traject. Benieuwd naar de verschillende niveaus? Kijk dan op lesniveau’s toverzwemmen

Wilt u in contact komen?

Als u een vraag heeft over de vordering van uw kind kunt u deze stellen tijdens ons telefonisch spreekuur op maandagochtend van 10:00 – 12:00 uur en donderdagavond van 20:00 – 21:00 uur. Ook kunt u altijd een e-mail sturen naar zwemschool@interactie-ermelo.nl en wij beantwoorden uw vraag dan zo snel mogelijk.

Voor de zomer en kerstvakantieperiode wordt één ouder/verzorger uitgenodigd om met hun kind mee te zwemmen. Enerzijds om te ervaren welke aanwijzingen de zwemonderwijzer geeft en hoe uw kind daar mee omgaat, anderzijds om tips mee te krijgen om met uw kind in de komende vakantieperiode te oefenen. Zo kunnen zowel de ouders/verzorgers als de zwemonderwijzer op dezelfde manier met de oefenstof bezig zijn. Tijdens de meezwemlessen is het niet toegestaan om andere kinderen mee de zwemzaal in te nemen.

Locaties

Zwembad Calluna

Zwembad Calluna beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad met een 40 m lange glijbaan, aparte saunacabine en een apart kleuter/peuterbadje. Kom je ook eens kijken?

Lees verder

Nieuwsbrief