Interactie brengt je aan het bewegen!

Senioren zwemmen

– Senioren zwemmen – Ben je op zoek naar een sport die ervoor zorgt dat je op een gezonde en ontspannen manier fit blijft of uw conditie kunt verbeteren?

Het hoofddoel is om de algehele conditie te verbeteren en/of te handhaven, waarbij gezelligheid en sociaal contact centraal staat. Klaar om gezond ouder te worden?

Voor wie is Senioren zwemen?

Speciaal voor vijftigplussers die meer willen bewegen is er senioren zwemmen. Met een groep leeftijdsgenoten wordt in een ongedwongen sfeer gewerkt aan het verbeteren of op peil houden van ieders conditie. Bewegen in het water gaat veel makkelijker dan op het droge. Gewrichten worden bijna niet belast, terwijl de spieren door de oefeningen versterkt worden. Regelmatig bewegen verlaagt de kans op allerlei aandoeningen. Denk aan hart- en vaatziekten en overgewicht. Zelfs slecht slapen kan een gevolg zijn van onvoldoende beweging. Zwemmen verhoogt de mobiliteit en verbetert de bewegingsmogelijkheden van gewrichten. Handelingen als bukken, zitten, opstaan, traplopen en aan- en uitkleden zullen bij voldoende beweging zeker soepel blijven gaan.

Na een aantal trainingen kun je jezelf steeds langer en intensiever inspannen zonder moe te worden of buiten adem te raken. Ook kracht en lenigheid worden getraind.

Dit alles maakt bewegen in het dagelijks leven weer wat gemakkelijker.


Lesvorm en tijdsduur

De training duurt 45 minuten waarin begonnen wordt met een warming up. Daarna is het tijd om het tempo omhoog te gooien onder begeleiding van onze ervaren instructeur.

Er is veel aandacht voor spierversterkende oefeningen voor afzonderlijke spiergroepen in je buik, billen, benen en armen.  Na deze workout eindigen we altijd met een cooling-down.


Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les. Te denken valt aan dumbbells, drijvers en flexibeams. Deze zijn aanwezig op de locatie.


Waar in het zwembad?

De lessen van Senioren zwemmen worden gegeven in het wedstrijdbad.

Wanneer
Vrijdag 09:30 – 10:15
Tarief
Losse les € 4
5 lessenpas € 17,90
10 lessenpas € 32,60

Waar kun je aan de slag?

Locaties

Interactie Zwemmen

Zwembad Calluna beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad met een 40 m lange glijbaan, aparte saunacabine en een apart kleuter/peuterbadje. Kom je ook eens kijken?

Lees verder

Nieuwsbrief