Bewegen binnen de eigen mogelijkheden.

AquaTherapie

Bewegen in water als je op het droge moeilijker uit de voeten kunt!”

Bij AquaTherapie maak je gebruik van de helende eigenschappen van warm water. Deze bewegingsvorm heeft een positief effect op je hele lichaam. Het warme water stimuleert de bloedcirculatie en vergemakkelijkt het bewegen. Bovendien verlicht het water de druk op o.a. je gewrichten. Deze laag-intensieve bewegingsvorm is speciaal ontworpen om op jouw eigen tempo je belastbaarheid te vergroten.

AquaTheapie Sportcentrum Zanderij Ermelo

 

AquaTherapie

Onze deskundige bewegingsagoog begeleidt je tijdens AquaTherapie met verschillende oefeningen om je spierkracht, mobiliteit en coördinatie te verbeteren. Ben je klaar om samen met anderen in kleine groepen te werken aan jouw herstel?

Waarom bewegen in het water ideaal is:

Bewegen in het water vermindert de stijfheid in de spieren en gewrichten en het bevordert de doorbloeding. AquaTherapie gaat om bewegen binnen de eigen mogelijkheden. Deelnemers kunnen op een veilige manier en onder begeleiding van een professional hun eigen grenzen ontdekken en sociale contacten op te doen. Het is aangetoond dat bewegen in het water weinig belastend is voor je lichaam.

AquaTherapie wordt o.a. ingezet bij diverse klachten, waaronder:

  • Reuma
  • Artrose
  • COPD
  • Fibromyalgie
  • Specifieke blessures
  • Herstel na knie-schouder- of heupoperatie
  • Long-COVID klachten
  • Obesitas
  • Dementie

Deelnemen aan AquaTherapie

Na een intakegesprek word je in een passende groep ingedeeld op basis van je klachten, mogelijkheden en belastbaarheid. Tijdens de lessen draag je reguliere zwemkleding, en de bewegingsagoog zet diverse materialen in die aansluiten bij de oefeningen en doelen van jouw herstel.

Meer informatie
Heb je interesse in AquaTherapie, wil je meer informatie, of een intakegesprek inplannen?* Neem dan contact op met bewegingsagoog Erica Nap via (0341) 41 22 77 of stuur een e-mail naar buurtsportcoaches@interactie-ermelo.nl.

*Er is momenteel een wachtlijst voor aquatherapie. We kunnen helaas niet aangeven wanneer er weer plaatsen beschikbaar zullen zijn voor nieuwe deelnemers.

Kosten en lestijden:

AquaTherapie wordt gegeven in warm water. Een los ticket voor AquaTherapie is voor eenmalig gebruik. Een leskaart voor AquaTherapie is voor 10 lessen en is geldig gedurende 6 maanden. De tijden staan in onderstaande tabel.


Wanneer
Maandag (licht intensief) 10:15 – 11:00 uur
11:00 – 11:45 uur
Vrijdag (licht intensief) 10:00 – 10:45 uur
Tarief
Ticket AquaTherapie € 7,50
Leskaart AquaTherapie € 66,50