Een persoonlijke workout

AquaTherapie

Bewegen in water als je op het droge moeilijker uit de voeten kunt!”

Onze geschoolde zwemonderwijzers bieden verschillende oefeningen aan, gericht op mogelijkheden voor iedereen. Tijdens de therapie ligt de focus op de verbetering van spierkracht, mobiliteit en coördinatie om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden. Klaar om in een positieve omgeving te werken aan herstel?

AquaTherapie Ermelo

Voor wie is AquaTherapie?

“Bewegen in water biedt uitkomst, juist als je op het droge moeilijker uit de voeten kunt!”

Aqua-Therapie is de verzamelnaam voor activiteiten op het gebied van therapie in het water. Deze vorm van therapie is vooral geschikt voor mensen die last hebben van reuma, artrose of specifieke blessures. Maar ook mensen die (net) geopereerd zijn aan een nieuwe knie, schouder of heup. Hartpatiënten of mensen die herstellende zijn van een hersenbloeding hebben veel baad bij deze vorm van therapie in het (warme) water. Bewegen in het warme water vermindert de stijfheid in de spieren en gewrichten en het bevordert de doorbloeding


AquaTherapie is geschikt voor als je wilt werken aan je:

  • Conditie
  • Lenigheid
  • Coördinatie & Balans
  • Ontspanning

Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les.


Waar in het zwembad?

Een les AquaTherapie wordt, afhankelijk van uw beperkingen en belastbaarheid, gegeven in het recreatiebad, met een temperatuur van 32 ° Celsius, of,  wanneer warm water niet vereist is,  in het wedstrijdbad. De lessen worden in een positieve gezellige sfeer gegeven, waardoor je niet alleen aan je lichamelijke conditie werkt, maar ook een gezellige, ontspannen ochtend beleeft.


Wanneer
Maandag 08:45 – 09:30 Groep 1
Maandag 10:45 – 11:30 Groep 2
Maandag 12:30 – 13:15 Groep 3
Vrijdag 12:00 – 12:45 Groep 4
Tarief
Losse les € 6,70
10 rittenkaart € 60,30

Locaties

Zwembad Calluna

Heeft een wedstrijdbad, recreatiebad en therapiebad.

Lees verder

Nieuwsbrief