Een persoonlijke workout

Aquatherapie

– Aquatherapie- “Bewegen in water biedt uitkomst, juist als je op het droge moeilijker uit de voeten kunt!”

Onze geschoolde zwemonderwijzers bieden verschillende oefeningen aan, gericht op mogelijkheden voor iedereen. Tijdens de therapie ligt de focus op de verbetering van spierkracht, mobiliteit en coördinatie om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden. Klaar om in een positieve omgeving te werken aan herstel?

Voor wie is Aquatherapie?

“Bewegen in water biedt uitkomst, juist als je op het droge moeilijker uit de voeten kunt!”

Bewegen in water biedt uitkomst, juist wanneer u minder goed kunt bewegen. Aquatherapie is gericht op mensen met bijvoorbeeld reuma, artrose, hartklachten, Parkinson, fibromyalgie, kanker, COPD, rugklachten, diabetes of osteoporose. Het oefenen in water kan het herstel na een operatie aan bijvoorbeeld de heup of knie versnellen, werkt ontspannend en pijn verlichtend en vermindert bovendien de stijfheid in spieren en gewrichten. Door oefeningen in het water werkt u aan de verbetering van spierkracht, mobiliteit en coördinatie om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden.

Herken je jezelf in dit verhaal….dan is deze vorm van bewegen voor jou!


Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les.


Waar in het zwembad?

Een les Aquatherapie wordt, afhankelijk van uw beperkingen en belastbaarheid, gegeven in het recreatiebad, met een temperatuur van 32 ° Celsius, of,  wanneer warm water niet vereist is,  in het wedstrijdbad. De lessen worden in een positieve gezellige sfeer gegeven, waardoor u niet alleen aan uw lichamelijke conditie werkt, maar ook een gezellige, ontspannen ochtend beleeft.


Wanneer
Dinsdag 09:00-09:40
09:00-09:40
09:45-10:25
11:00-11:40
Tarief
Losse les € 6,60
10 lessenpas € 58

Locaties

Interactie Zwemmen

Zwembad Calluna beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad met een 40 m lange glijbaan, aparte saunacabine en een apart kleuter/peuterbadje. Kom je ook eens kijken?

Lees verder

Nieuwsbrief