Een persoonlijke workout

Aquatherapie

– Aquatherapie – Ben je op zoek naar een sport waarin er wordt gekeken naar jouw specifieke lichamelijke klachten?

Onze geschoolde zwemonderwijzers bieden verschillende oefeningen aan, gericht op mogelijkheden voor iedereen. Tijdens de therapie ligt de focus op de verbetering van spierkracht, mobiliteit en coördinatie om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden. Klaar om in een positieve omgeving te werken aan herstel?

Voor wie is Aquatherapie?

Onze Aquatherapie les is geschikt voor iedereen die vaak hoort: “De dokter heeft gezegd: ga  maar zwemmen”. Maar wat doe je dan? Een baantje op je buik of op je rug, dat gaat nog wel. Maar dan zegt de dokter: “Met uw klachten kunt u het beste op uw rug zwemmen”. Maar een half uur op de rug zwemmen, dat geeft pijn in de nek, dat bevalt ook niet. Wat dan wel? Dan kunt u zich bij ons aanmelden en verzorgen wij oefeningen gericht op uw mogelijkheden. Samen met andere mensen, eventueel in een meer besloten omgeving doen.

Bewegen in water biedt uitkomst, juist wanneer u minder goed kunt bewegen. Aquatherapie is gericht op mensen met bijvoorbeeld reuma, artrose, hartklachten, Parkinson, fibromyalgie, kanker, COPD, rugklachten, diabetes of osteoporose. Het oefenen in water kan het herstel na een operatie aan bijvoorbeeld de heup of knie versnellen, werkt ontspannend en pijn verlichtend en vermindert bovendien de stijfheid in spieren en gewrichten. Door oefeningen in het water werkt u aan de verbetering van spierkracht, mobiliteit en coördinatie om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden.

Herken je jezelf in dit verhaal….dan is dit jouw Aquasport!


Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les.


Waar in het zwembad?

Een les Aquatherapie wordt, afhankelijk van uw beperkingen en belastbaarheid, gegeven in het recreatiebad, met een temperatuur van 32 ° Celsius, of,  wanneer warm water niet vereist is,  in het wedstrijdbad. De lessen worden in een positieve gezellige sfeer gegeven, waardoor u niet alleen aan uw lichamelijke conditie werkt, maar ook een gezellige, ontspannen ochtend beleeft.


Wanneer
Dinsdag 09:00-09:40
09:00-09:40
09:45-10:25
11:00-11:40
Tarief
Losse les € 6,60
10 lessenpas € 58

Locaties

Zwembad Calluna

Zwembad Calluna beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad met een 40 m lange glijbaan, aparte saunacabine en een apart kleuter/peuterbadje. Kom je ook eens kijken?

Lees verder

Nieuwsbrief