Een persoonlijke workout

AquaTherapie

Bewegen in water als je op het droge moeilijker uit de voeten kunt!”

Onze geschoolde zweminstructeurs bieden verschillende oefeningen ter verbetering van je spierkracht, mobiliteit en coördinatie. Ben je klaar om in kleine groepjes te werken aan je herstel?

AquaTherapie Ermelo

Wat is AquaTherapie?

Aqua-Therapie is de verzamelnaam voor activiteiten op het gebied van therapie in het water. Deze vorm van therapie is vooral geschikt voor mensen die last hebben van reuma, artrose, COPD, Fybromyalgie of specifieke blessures. Maar ook mensen die (net) geopereerd zijn aan een nieuwe knie, schouder of heup. Hartpatiënten of mensen die herstellende zijn van een hersenbloeding hebben veel baad bij deze vorm van therapie in het (warme) water. Bewegen in het warme water vermindert de stijfheid in de spieren en gewrichten en het bevordert de doorbloeding.

Verschillende groepen

Er kan op vier verschillende momenten deelgenomen worden aan Aquatherapie. Na je intake gesprek kun je zelf kiezen op welk tijdstip je wilt deelnemen aan AquaTherapie. De groep op maandag van 12:30 uur is voor deelnemers met een zware handicap, bijvoorbeeld omdat je in een rolstoel zit of omdat een neurologische aandoening hebt.

AquaTherapie bij Long Covid (klachten)

Aquatherapie kun je doen nadat je revalidatieproces is afgerond. Niet iedereen met Long Covid klachten ondergaat een revalidatieproces, ook dan kun je met AquaTherapie werken aan het verminderen van je klachten en het bevorderen van je gezondheid.

Kom je voor het eerst? Bel (0341) 41 22 77 of mail info@interactie-ermelo.nl om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

AquaTherapie is geschikt voor als je wilt werken aan je:

  • Conditie
  • Lenigheid
  • Coördinatie & Balans
  • Ontspanning
  • Mobiliteit
  • Herstel na een operatie
  • Herstel bij Long Covid klachten
De lessen

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les. AquaTherapie wordt, afhankelijk van je belastbaarheid, gegeven in het recreatiebad of in het wedstrijdbad.


Wanneer
Maandag 08:45 – 09:30 als je mobiel bent
Maandag 10:45 – 11:30 als je mobiel bent
Maandag 12:30 – 13:15 als je niet mobiel bent
Vrijdag 12:00 – 12:45 in het wedstrijdbad
Tarief
Losse les € 6,70
10 rittenkaart € 60,30

Locaties

Zwembad Calluna

Heeft een wedstrijdbad, recreatiebad en therapiebad.

Lees verder

Nieuwsbrief

Mis niets, schrijf je nu in voor updates over zwemmen, sportieve activiteiten en een gezonde leefstijl.