Een totale workout in het zwembad

Aquabootcamp

– Aquabootcamp – Ben jij op zoek naar een sport waarin uithoudingsvermogen en spierkracht trainingen gecombineerd worden met een nat pak? Dan is Aquabootcamp echt iets voor jou!

Door de afwisselende onderdelen met en in het water ontstaat er een uitdagende manier van trainen. Dit gebeurd onder leiding van onze ervaren instructeurs die ervoor zorgen dat je de oefeningen correct uitvoert en  je pushen om je grens te verleggen. Ben jij klaar voor de uitdaging?

Voor wie is Aquabootcamp?

Onze doelgroep Aquabootcamp is zeer geschikt voor de fitte sporter, maar ook voor de sporter die nog wat conditie en spierkracht wil  opbouwen. Deze vorm van Aquasport heeft een hogere intensiteit dan bijvoorbeeld Aquajoggen of Aquarobics en enige conditie is dan ook gewenst. Ben jij de sporter die uitdaging zoekt en graag zijn of haar grenzen verlegt… dan is dit jouw Aquasport!


Lesvorm en tijdsduur

Kleding en benodigdheden

Een training duurt 45 minuten waarin begonnen wordt met een warming-up. Daarna is het tijd om gas te geven en onder begeleiding van de instructeurs o.a. de volgende oefeningen op de juiste manier uit te voeren:

  • In het water: zwemmen in diverse zwemslagen, onder matten door, over matten heen, etc.
  • Op de kant: push ups, jumping jacks, planken, squatten en nog veel meer.

Trek je zwemkleding aan met eventueel nauwsluitende lycra kleding eroverheen en je bent klaar om de verschillende circuits uit te voeren. Een zwembrilletje voor beter zicht is een aanrader! De materialen die gebruikt worden tijdens de bootcamp, zoals kettlebells, matten, etc., zijn aanwezig in het zwembad, dus hoef je niet zelf mee te nemen of aan te schaffen.

Waar in het zwembad?

De lessen van Aquabootcamp worden gegeven in het wedstrijdbad. Een kleine uitstap naar ons recreatiebad of misschien wel glijbaan is afhankelijk van de workout.

Wanneer
Vrijdag 19:30 – 20:15
Tarief

Locaties

Interactie Zwemmen

Zwembad Calluna beschikt over een wedstrijdbad, recreatiebad met een 40 m lange glijbaan, aparte saunacabine en een apart kleuter/peuterbadje. Kom je ook eens kijken?

Lees verder

Nieuwsbrief