Jong geleerd is oud gedaan!

Aqua baby-en peuterzwemmen | Zwemschool Calluna

Wij vinden survival de basis!

Wat is er nu leuker om te doen na je zwangerschap met je baby of peuter? Zwemmen! Al vanaf het moment dat jouw baby 6 maanden is, kun je naar het zwembad. Natuurlijk kan dat ook met een papa, opa of oma. Het is heerlijk om samen met je kindje te zwemmen en vertrouwd te raken met het water. Zo kan je kindje al op jonge  leeftijd leren zichzelf te redden, als hij of zij (on)vrijwillig te water raakt. Wij vinden survival de basis!

Voor wie is baby/peuter zwemmen?

Het zwemmen draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van het kind, zowel op sociaal als lichamelijk vlak. Vindt je zelfredzaamheid belangrijk voor je kindje? Dan is de ‘gezamenlijke zwemles’ van zwemschool Calluna de activiteit voor jouw en je kindje. Kinderen van jongs af aan leren om te gaan met diep en ondiep water staat centraal in onze gezellige lessen. Op een speelse manier worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water verkend onder begeleiding van onze deskundige instructeurs. De lessen worden gegeven in groepsverband en wij hanteren geen wachtlijsten.

Lesvorm en tijdsduur

Samen met de andere ouders/verzorgers en natuurlijk jullie kleintjes doe je spetter- spring,- drijf- en onderwater-oefeningen. We creëren een geruststellende omgeving door een ontspannen manier van werken en laten we vooral onze leuke kinderliedjes niet vergeten!

De groepen zijn als volgt ingedeeld:

  • 0 tot kunnen lopen ervaring met spetteren onder water en watergewenning.
  • Vanaf lopen tot 2 jaar ervaren wat diep is
  • Vanaf 2 jaar vallen en opstaan. Al een beetje onder water trappelen, borstcrawl benen.
  • Vanaf 3 jaar drijven buik rug borst crawl rug crawl benen. Eventueel als traject goed doorlopen is beginnen met de beenslag

Kleding en benodigdheden

Trekt u normale zwemkleding aan voor uzelf maar ook voor de kleine. Een zwemluier is verplicht, u kunt deze kopen bij onze balie. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, deze zijn allen aanwezig in het zwembad.

Waar in het zwembad?

De lessen van baby/peuter zwemmen worden gehouden in ons instructiebad. Je kind moet verplicht een zwemluier om.

Wanneer
Vrijdag 08:45 – 09:15 uur
6 mnd. t/m lopend
Vrijdag 09:15 – 09:45 uur
Lopend t/m 2 jaar
Vrijdag 09:45 – 10:15 uur
2 t/m 3 jaar
Vrijdag 10:30 – 11:00 uur
t/m 3 jaar
Tarief
Losse les € 6,60
10-rittenkaart € 59,40
Locaties

Zwembad Calluna

Heeft een wedstrijdbad, recreatiebad en therapiebad.

Lees verder

Nieuwsbrief

Feedback